Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

STOP KORONA VIRUSU!


Opštinski  štab za vanredne situacije je doneo mere za suzbijanje koronavirusa na području opštine Srbobran. Jedna od mera uvedena na osnovu odluka Vlade Republike Srbije je i pomoć starijim građanima i građanima koji imaju akutna i hronična oboljenja.


Pomoć se sastoji u odlasku po životne namirnice, lekove i drugo. Zato je štab organizovao otvorene telefone u Mesnim zajednicama u Srbobranu,Turiji i Nadalju i rad ovlašćenih volontera. Ova aktivnost će se odvijati svakog dana od 8 do 20 časova.

- Utvrđeni su kriterijumi za izbor volontera jer je ova aktivnost ozbiljna, odgovorna, delikatna i veoma značajna za zaštitu i podršku našim sugrađanima, kaže se u izjavi predsednika štaba za vanredne situacije i predsednika opštine, Radivoja Paroškog i još se dodaje:

- Javio se veliki broj volontera kao i preduzetnika koji nude svoju pomoć. Da bi zaštita bila efikasna, a ona je posebno usmerena prema starijima, volonteri će imati adekvatnu zaštitnu opremu, maske, rukavice i dr.  jer je to za sada jedini način da se uspori i spreči širenje zaraze. Pored toga volonteri će imati vidljive akreditacije koje će izdati Štab. Molim sve sugrađane da se pridržavaju mera koje je donela Vlada Republike Srbije i Opštinski štab. Zdravlje i život ljudi uvek je na prvom mestu. 

Postavio: Administrator dana 2020.03.16

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen