Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2701/stop-korona-virusu/

Verzija za tampu / To ScreenviewSTOP KORONA VIRUSU!


Opštinski  štab za vanredne situacije je doneo mere za suzbijanje koronavirusa na području opštine Srbobran. Jedna od mera uvedena na osnovu odluka Vlade Republike Srbije je i pomoć starijim građanima i građanima koji imaju akutna i hronična oboljenja.


Pomoć se sastoji u odlasku po životne namirnice, lekove i drugo. Zato je štab organizovao otvorene telefone u Mesnim zajednicama u Srbobranu,Turiji i Nadalju i rad ovlašćenih volontera. Ova aktivnost će se odvijati svakog dana od 8 do 20 časova.

- Utvrđeni su kriterijumi za izbor volontera jer je ova aktivnost ozbiljna, odgovorna, delikatna i veoma značajna za zaštitu i podršku našim sugrađanima, kaže se u izjavi predsednika štaba za vanredne situacije i predsednika opštine, Radivoja Paroškog i još se dodaje:

- Javio se veliki broj volontera kao i preduzetnika koji nude svoju pomoć. Da bi zaštita bila efikasna, a ona je posebno usmerena prema starijima, volonteri će imati adekvatnu zaštitnu opremu, maske, rukavice i dr.  jer je to za sada jedini način da se uspori i spreči širenje zaraze. Pored toga volonteri će imati vidljive akreditacije koje će izdati Štab. Molim sve sugrađane da se pridržavaju mera koje je donela Vlada Republike Srbije i Opštinski štab. Zdravlje i život ljudi uvek je na prvom mestu.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign