Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

PREPORUKE GRADJANIMA SA III SEDNICE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE


Danas je u Srbobranu održana 3. sednica opštinskog Štaba za vanredne situacije na kojoj su donete određene mere i zaključci. Za potrebe rada na terenu tokom vanrednog stanja Štab je obučio i opremio 101 volontera, a predsednik opštine Radivoj Paroški iskazao im je veliku zahvalnost jer su se uključili u akciju pomoći našim starijim sugrađanima i svima kojima je pomoć neophodna.


- Danas imamo na raspolaganju 101 volontera koji su spremni da se uključe u sve aktivnosti koje su pred nama i da tako zajednički doprinesemo usporavanju, suzbijanju i zaustavljanju korona virusa, rekao je predsednik opštine Srbobran i komandat Štaba za vanredne situacije, i još jednom uputio poziv građanima na jedinstvo u ovoj borbi.

On je istakao bitne činjenice koje će omogućiti što bezbednije i lakše funkcionisanje u narednom periodu, što su ujedno i zaključci sa današnjeg sastanka:

1. Osobe koje su se u prethodnom periodu vratile iz inostranstva, dužne su da u samoizolaciji provedu 14 ili 28 dana u zavisnosti od područja iz koga su došle. Preporuka Štaba za vanredne situacije je da se od izlaska od kuće uzdrže i njihovi ukućani. "Delujmo preventivno, budimo odgovorni prema sebi i drugima".

2. Gerontodomaćice u skladu sa svojim zaduženjima treba da nastave rad sa starijim ljudima, uzimajući u obzir da su to lica koja nisu u mogućnosti da samostalno obavljaju svakodnevne i životno važne poslove, poštujući preporuke i uputstva koje je izdalo Ministarstvo zdravlja.

3. U cilju snabdevanja građana za vreme vanrednog stanja, a poštujući Uredbu Vlade Republike Srbije o merama za vreme vanrednog stanja kojom se zabranjuje okupljanje građana na javnim mestima ,omogućava se svakodnevna ulična prodaja na javnim površinama u sva tri naseljena mesta u opštini Srbobran, uključujući i prostor kod takozvanog Svaštara. Prodavac je dužan da prilikom prodaje poštuje sve mere koje je propisala Vlada Republike Srbije, a koje se odnose na poštovanje higijensko-sanitarnih mera, održavanje prodajnog prostora, korišćenje zaštitnih rukavica i maski.

4. Privrednici koji imaju potrebu za angažovanjem zaposlenih u vreme zabrane kretanja, od 20 časova do 5 sati ujutru, potrebno je da naprave tabelu sa podacima svih zaposlenih za čijim radom u noćnoj smeni postoji potrebu, a zatim da tu tabelu dostave na e-mail Ministarstva privrede (vanrednostanje@privreda.gov.rs). Dozvola za kretanje se dobija od strane Ministarstva unutrašnjih poslova u skladu sa spiskom radnika i svim potrebnim podacima. Nadležni rukovodilac je dužan da svakom zaposlenom izda radni nalog za svaki pojedinačni izlazak u periodu od 20 do 5 časova. Pojedinačni radni nalog se izdaje na dnevnom nivou i sadrži sledeće podatke: ime i prezime, JMBG, datum i vremenski period (od-do) kada je angažovan kao i razloge koji opravdavaju neophodnost kretanja.


5. Svaki poljoprivredni proizvođač dužan je da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja kako bi mu se omogućilo kretanja u vreme od 20 časova do 5 ujutru (agromere@registar-uzb.rs ili na broj telefona 064/88-18-449).

6. Apelujemo na građane da se uzdrže od paljenja smeća i biljaka na otvorenom prostoru, vršenje ovih radnji strogo je zabranjeno Zakonom o zaštiti od požara i povlači pokretanje prekršajnog naloga protiv odgovorinih lica. 

Postavio: Administrator dana 2020.03.19

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen