Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

FUNKCIONIŠEMO KAO EFIKASAN TIM!


Ovo je kazala za naš portal Julkica Popović, direktorka OŠ "Vuk Karadžić". Evo šta je još rekla povodom novonastale situacije i od kako učenici svoje redovne delatnosti obavljaju od kuće.


Od uvođenja vanrednog stanja  jos jedan resor je pretrpeo velike promene i zahteve da preko noći promeni svoj dosadašnji način rada. Učenici i njihovi nastavnici od prošlog ponedeljka nisu u svojim školama, a rade i uče od kuće, "na daljinu".

Pitali smo direktorku OŠ "Vuk Karadžić" Julkicu Popović kako teku školski dani u ovim izmenjenim okolnostima.

- Pre svega želim da istaknem da sam veoma zadovoljna i ponosna kako smo se svi snašli u situaciji vanrednog stanja, u prvom redu učenici, a zatim i mi zaposleni u školi i roditelji. Još prvu noć kada je objavljeno da je na snazi vanredno stanje oformili smo posebne odeljenjske viber grupe koje su činili učenici i roditelji, odeljenjski starešina, školski psiholog i svi predmetni nastavnici koji predaju u tom odeljenju i tako smo postavili prvobitni način obaveštavanja i komuniciranja na daljinu, kaže Popović i dodaje:

- Učenici su tu dobijali prva obaveštenja, smernice i uputstva, ali i savete našeg školskog psihologa o važnosti smirivanja situacije, efikasnom učenju na daljinu i organizaciji dana kod kuće. Ubrzo su se naši nastavnici koji su veoma digitalno kompetentni prestrojili na on line platforme koje su na raspolaganju ili su kreirali svoje sajtove, posebne mejl adrese i slično, tako da učenici vredno uče i šalju svoje urađene zadatke. Svakoga dana ih podsećamo na raspored nastave na RTS 3, a uputili smo ih još prvog dana na aplikacije koje mogu da skinu na svoje telefone, a koje omogućavaju besplatni live stream ovog nacionalnog kanala. Na različite načine se dovijamo i uspevamo da prosledimo nastavne materijale i onim učenicima koji nemaju sve tehnološke mogućnosti da isprate internet nastavu. Ne zaboravljamo ni naše učenike koji nastavu pohadjaju po IOP i dostavljamo im posebne nastavne materijale i uputstva.

Kakva je komunikacija među zaposlenima i kako ocenjujete aktivnosti zaposlenih u ovoj vanrednoj situaciji?

- Svi nastavnici, administracija, stručni saradnici i pomoćno osoblje funkcionišu kao jedan efikasan tim. Izvršili smo jednu dobru podelu posla. Na kraju radnog dana, iako prilično umorni, obavezno se malo šalimo u našoj nastavničkoj viber grupi i podržavamo jedni druge, jer kolektiv naše škole oduvek karakteriše pre svega zajedništvo, odgovara direktorka škole i naglašava:

- Svakodnevno pratimo uputstva Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ponašamo se u skladu sa njima i korigujemo konstantno svoj rad, u skladu sa novonastalim situacijama.

Osvrnula se u ovom razgovoru i na učenike i njihove roditelje:

- Posebno bih da pohvalim naše učenike i njihove roditelje koji im pružaju podršku kod kuće. Veoma su vredni i savesni, a uradjene zadatke dostavljaju u dogovoreno vreme.  Roditelji nam svakodnevno daju podatke o njihovom zdravstvenom stanju i ističem da su nam deca zdrava, što je najvažnije. Mi prosvetari imamo veoma mnogo posla, telefoni nam zvone danonoćno, učenici se obraćaju za pomoć i podršku i trudimo se da svakom od njih odgovorimo u najskorije vreme.

Uputila je u poruku svim učenicima, roditeljima, nastavnicima...

- Sve učenike, roditelje i nastavnike molim za strpljenje, kako vreme bude prolazilo bićemo svi još efikasniji u ovom načinu rada. Ponosna sam na to kako ste se brzo snašli u učenju na daljinu i želim vam da budete zdravi i odgovorni prema svom i tuđem zdravlju.

Školski sajt na adresi www.osvuksrbobran.edu.rs  redovno se ažurira. Na njemu se nalaze sva važna obaveštenja, kao i savetodavni tekstovi školskog psihologa.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.03.22   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin