Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

VOLONTERI DANAS IŠLI PO PENZIJE, U SRBOBRANU PRIVEDENA JEDNA OSOBA ZBOG KRŠENJA ZABRANE KRETANJA POSLE 17.00h


Redovi su danas bili ispred banaka i ispred pošte. Stigle su penzije. Za one penzionere koji su u izolaciji i koji su se obratili Štabu za vanredne situacije odnosno, koji su zvali call centar Mesnih zajednica penzije su podizali volonteri.


Na osnovu naših saznanja bilo je sporadičnih problema oko ovlašćenja za podizanje novca i to uglavnom u banci Intesa gde nisu pokazali naročito razumevanje i zahtevali su da volonteri, poput ostalih građana budu u redu ispred poslovnice. Zbog toga, dosta penzionera danas nije primilo penziju, ali je dogovoreno da u petak volonteri imaju poseban status.

- Pre svega izvinjenje našim korisnicima kojima danas nismo uspeli da izađemo u susret. Vanredna situacija je i svaki dan je na terenu neki problem koji treba rešavati u hodu i ostati efikasan, kazao je za lokalne medije, Slobodan Subić, koordinator volonterskog centra pri Štabu za vanredne situacije i dodao:

- Podizanje penzija u Erste banci će se nastaviti po planu kao i do sada. Administrativni problemi u pošti su rešeni tako da volonteri Mesnih zajednica od sutra mogu podizati penzije i u poštama. Za banku Intesa dogovoreni su termini u petak od 10:30 i 12:00h u kojima će volonteri moći da podigni penzije kako ne bi smo dolazili u probleme i sukobe na licu mesta. Ovo će u dogovoru sa ekspoziturom biti kompromisno rešenje. Zahvaljujem se sagovornicima u banci Intesa na razumevanju, jer ovde se radi pre svega o klijentima banke kojima želimo da pomognemo i koji ne mogu sami da dođu po svoju penziju i za njih to rade naši volonteri, rekao je Subić i uputio molbu građanima:

- Još jednom ću u ime štaba, volontera i svoje lično ime zamoliti poslodavce, a i građane koji čekaju ispred objekata da imaju razumevanja za volontere Opštinskog štaba, jer oni rade pre svega humani posao za građane kojima nema ko da izađe u susret, a kojima je pomoć potrebna. U isto vreme se zahvaljujem svima kod kojih naši volonteri naiđu na razumevanje.

Inače volonteri su i danas bili na uobičajenom poslu, odnosno obavljali su nabavku za starije od 65 godina koji su u izolaciji. Među njima su i volonteri Crvenog krsta koje smo sreli danas kod pošte u povratku iz jedne takve nabavke.

Oni su nam rekli da sve teče kako treba, da za sada nema problema i da su dobro su organizovani. I oni su nam kazali, jedino su imali problema u jutarnjim satima kada su podizali penzije. Kako kažu, naišli su na nerazumevanje i ljudi koji su bili u redovima oštro su reagovali, kako kažu, bilo je i teških reči, jer su ulazili samo da bi predali ovlašćenja od starijih sugrađana koji su ih angažovali da njihovo ime podignu penzije.

Zbog toga vas molimo dragi sugrađani, ukoliko vidite volontere, pokažite razumevanje. Ti mladići i devojke rade jedan vrlo human i odgovoran posao i trenutno im je potrebna podrška svih nas, kako bi poverene zadatke obavili na najbolji mogući način.

Inače,kao što vidite na našoj fotografiji, ispred Intesa banke, oko 12h, građani se nisu pridržavali rastojanja od propisanih dva metra. Molimo vas da pokažemo - međusobno razumevanje, toleranciju, strpljenje, pomoć i podršku jedni drugima. 

Kako nezvanično saznajemo juče je jedno lice prekršilo pravilo zabrane kretanja nakon 17.00h i ono je privedeno od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Prema njemu će biti primenjene sankcije određene za ovaj prekršaj. "Podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog kršenja propisa o ograničenju i zabrani kretanja", objavljeno je na sajtu MUP-a Srbije.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.03.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin