Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PRAVI TRENUTAK ZA ČVRŠĆU SARADNJU SA NALEDOM!


Povodom desetogodišnjice Nacionalne alijanse za lokalno ekonomski razvoj Srbije, kazao je Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran...


On je sa suprugom bio među zvanicama i prisustvovao svečanosti koja je održana prošle nedelje u  Belom dvoru Karađorđevića. Svečanosti povodom jubileja NALED-a prisustvovali su mnogi ministri Vlade Srbije, privrednici i predstavnici diplomatskog kora, a privukla je veliku pažnju javnosti.

- Verujem da je pravi trenutak da uspostavimo čvršću saradnju sa Nacionalnom alijansom za lokalni razvoj. Značaj ove organizacije raste iz godine u godinu i NALED za opštinu Srbobran može odigrati jednu od ključnih uloga u poboljšanju poslovnog ambijenta. Na našoj Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj je da te kontakte intezivira, zatraži podršku i uključi se u projekte koje sprovodi NALED, rekao je povodom ovog skupa Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran.

Prema rečima ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota, NALED se pokazao kao dobar partner Vlade i naroda Srbije, a ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije, Branislav Nedimović ukazao je na značaj elektronske uprave kako bi poljoprivrednici u Srbiji dobili "ozbiljne reforme. Složio se sa ambasadorom Skotom i potvrdio:

- Ja ne vidim boljeg partnera Vladi Srbije od NALED-a.

Skup je otvorila ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, naglasivši da očekuje da NALED bude najveći kritičar Vlade, ali i da očekuje od ove Alijanse predloge i konkretna rešenja.

Brnabić koja je do skoro bila predsednica Upravnog odbora NALED-a, ocenila je da su prethodne dve godine bile "posebna prekretnica" za tu organizaciju "jer je naišla na otvorenost Vlade i Skupštine Srbije kakva do tada nije postojala".

- Naišli smo na otvorenost za suzbijanje sive ekonomije i za poboljšanje pozicije Srbije na Duing biznis listi, kazala je ona.

Prema njenim rečima, jedan od četiri prioriteta Ministarstva državne uprave biće uvođenje "E-uprave" čime će građani i privreda dobiti najbolje efekte.

  

Postavio: Srbobran.net dana 2016.09.11

 

                                    

 

Glasaj
     

 

Komentari
U Dienstag, 13.Sep 2016, 21:19 Poruka od: JovanaAna
Od Naleda se za ovih 10 godina niko nije ovajdio pa neće ni Srbobran.
Srpskom seljaku ne trebaju reforme nego mu treba garanovana cena i tržište kao i to da mu se ne oduzima zemlja.

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 47
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen