Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/274/pravi-trenutak-za-vru-saradnju-sa-naledom/

Verzija za tampu / To ScreenviewPRAVI TRENUTAK ZA ČVRŠĆU SARADNJU SA NALEDOM!


Povodom desetogodišnjice Nacionalne alijanse za lokalno ekonomski razvoj Srbije, kazao je Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran...


On je sa suprugom bio među zvanicama i prisustvovao svečanosti koja je održana prošle nedelje u  Belom dvoru Karađorđevića. Svečanosti povodom jubileja NALED-a prisustvovali su mnogi ministri Vlade Srbije, privrednici i predstavnici diplomatskog kora, a privukla je veliku pažnju javnosti.

- Verujem da je pravi trenutak da uspostavimo čvršću saradnju sa Nacionalnom alijansom za lokalni razvoj. Značaj ove organizacije raste iz godine u godinu i NALED za opštinu Srbobran može odigrati jednu od ključnih uloga u poboljšanju poslovnog ambijenta. Na našoj Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj je da te kontakte intezivira, zatraži podršku i uključi se u projekte koje sprovodi NALED, rekao je povodom ovog skupa Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran.

Prema rečima ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota, NALED se pokazao kao dobar partner Vlade i naroda Srbije, a ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije, Branislav Nedimović ukazao je na značaj elektronske uprave kako bi poljoprivrednici u Srbiji dobili "ozbiljne reforme. Složio se sa ambasadorom Skotom i potvrdio:

- Ja ne vidim boljeg partnera Vladi Srbije od NALED-a.

Skup je otvorila ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, naglasivši da očekuje da NALED bude najveći kritičar Vlade, ali i da očekuje od ove Alijanse predloge i konkretna rešenja.

Brnabić koja je do skoro bila predsednica Upravnog odbora NALED-a, ocenila je da su prethodne dve godine bile "posebna prekretnica" za tu organizaciju "jer je naišla na otvorenost Vlade i Skupštine Srbije kakva do tada nije postojala".

- Naišli smo na otvorenost za suzbijanje sive ekonomije i za poboljšanje pozicije Srbije na Duing biznis listi, kazala je ona.

Prema njenim rečima, jedan od četiri prioriteta Ministarstva državne uprave biće uvođenje "E-uprave" čime će građani i privreda dobiti najbolje efekte.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign