Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

POVODOM UPISA PRVAKA SAOPŠTENJE UPUTILI IZ OŠ J.J. ZMAJ


Iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ upućeno je obaveštenje svim roditeljima i starateljima čija deca ove godine upisuju prvi razred.


„Poštovani roditelji, ovim putem obaveštavamo Vas da će se zbog aktuelne situacije  i vanrednog stanja, a u skladu sa uputstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja , upis u prvi razred školske 2020/21.godine izvršiti elektronskim putem. Roditelji i drugi zakonski zastupnici će od srede 1. aprila 2020. godine biti u mogućnosti da stupe u kontakt sa našom školom, , preko nove usluge ‘Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu’, na portalu eUprava www.euprava.gov.rs. Potrebno je da roditelji posete pomenuti portal i izvrše prijavu.

Osim pomenutog vida evidentiratiranja zainteresovanosti roditelja da dete upišu u našu školu, moramo istaći da je škola u saradnji sa Opštinskom upravom Srbobran i PU “Radost”, dobila spisak budućih prvaka odnosno dece koja po mestu stanovanja i iskazanoj želji roditelja gravitiraju ka našoj školi. Ukoliko se roditelji do sada nisu prijavili u predškolskoj ustanovi za upis i njihova deca se ne nalaze na ovom spisku, mogu se prijaviti kod psihologa škole putem e-mejla: lidija.bankovic@gmail.com.

Nakon evidentiranja sve dece, a po definisanju datuma upisa u osnovnu školu, na portal eUprava biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranja deteta. Naglašavamo da će prilikom upisa škola elektronskim putem iz službenih evidencija pribaviti sve potrebne podatke o detetu. Dakle, roditelji više neće biti u obavezi da donose dokumenta (izvod iz MKR, potvrdu o prebivalištu kao ni porvrdu o izvršrnom lekarskom pregledu).

Psihološko testiranje, a potom i formiranje odeljenja će obaviti školski psiholog kada se u skladu sa epidemiološkom situacijom za to steknu uslovi, o terminima će roditelji biti obavešteni putem eUprave, putem saradnje sa PU “Radost” (za sve one roditelje koji ne uspeju da ostvare kontakt preko eUprave), preko lokalnih medija, na FB stranici naše škole, na zvaničnoj internet stranici škole kao i putem lokalnih medija. Takođe, prilikom upisa i testiranja, roditelji će biti anketirani vezano za pohađanje izbornih i fakultativnih predmeta, kao i o zainteresovanosti za pohađanje produženog boravka.

Dragi naši prvaci,  budite nam zdravi i dobro nam došli!“;

Psiholog škole, Lidija Banković. 

Postavio: Administrator dana 2020.04.01

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 83
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen