Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

DEZINFIKUJTE SVOJE DOMOVE - SAOPŠTENJE IZ JKP GRADITELJ


JKP „Graditelj“ Srbobran obaveštava građane opštine Srbobran da je za sva domaćinstva obezbeđeno jako i efikasno dezinfekciono sredstvo protiv velikog broja mikroorganizama- natrijum hipohlorit. Ovo sredstvo građani su već mogli da preuzmu u sedištu JKP „Graditelj“ Srbobran u ul. Dositeja Obradovića br. 2, a sada će i svako domaćinstvo dobiti određenu količinu.


Nakon podele domaćinstvima, u sva tri naseljena mesta će biti postavljeni punktovi sa kojih će građani i sami moći da preuzmu ovaj dezinficijens o čemu ćete blagovremeno biti obavešteni.


Uputstvo za upotrebu rastvora natrijum hipohlorita:
Rastvor se može koristiti za dezinfekciju objekata, površina, materijala, opreme, pribora, instrumenata koji nisu u direktnom kontaktu sa hranom za ljude ili životinje, laboratorijskog staklenog posuđa, inkubatora, transportnih sredstava.

UPOTREBA:
- Za tretiranje objekata, površina, materijala, opreme, pribora i instrumenata:

Način upotrebe: dezinfekcija površina brisanjem- neophodno je da površine pre dezinfekcije budu očišćene od svih organskih materija. Preporučeno vreme kontakta je 10 minuta i duže. Ako se vrši dezinfekcija potapanjem onda je preporučeno vreme kontakta 30 minuta.

MERE ZAŠTITE
Pri rukovanju sa hipohloritom neophodno je nositi zaštitnu opremu. Veoma je bitno pravilno skladištenje hipohlorita- na tamnom, hladnom i dobro provetrenom mestu u odgovarajućoj ambalaži. Skladišti se odvojeno od mineralnih kiselina.

PRVA POMOĆ
Opekotine nastale dejstvom natrijum hipohloritom isprati sa puno vode. Odmah odstraniti kontaminiranu odeću. Oči isprati pod mlazom tekuće vode. U slučaju gutanja povređenom dati da pije vode i NE IZAZIVATI POVRAĆANjE. Kod bilo kakvog udisanja gasa hlora, najbitnija je brza reakcija i pozivanje medicinske pomoći.


JKP „GRADITELJ“
Darko Nenezić s.r. 

Postavio: Administrator dana 2020.04.02

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 80
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen