Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

VLADA DONELA NOVE MERE - ZABRANA KRETANJA OD SUBOTE U 13h DO 5 UJUTRO U PONEDELJAK


To jedino neće važeti za penzionere, koji će i dalje imati mogućnost da nedeljom od 4 do 7 časova ujutro obavljaju kupovinu. Još jedna bitna mera koja se odnosi na socijalno distanciranje je doneta. Ona određuje da je od večeras zabranjeno okupljanje više od dve osobe.


Treća nova mera koja je usvojena i stupa na snagu je da je omogućeno vlasnicima da u rasponu od 200 metara od svog mesta stanovanja prošetaju kućne ljubimce od 23 časa do 1 posle ponoći, pri čemu će to važiti od subote uveče.

Vlada Republike Srbije preporučila je na današnjoj sednici svim poslodavcima da svojim zaposlenima, koji se nalaze u samoizolaciji ili su oboleli od COVID-19, zbog neposrednog izlaganja riziku zbog obavljanja svog posla, obezbede pravo na naknadu zarade u visini od sto odsto.

 

Na sajtu Ministarstva zdravlja svi građani mogu samostalno popuniti zahtev za izdavanje potvrde o izolaciji na stranici www.zdravlje.gov.rs/tekst/346871/covid-19.php

Odobren je izvoz kvasca, kao i donacija natrujum hlodira Republici Srpskoj u cilju borbe protiv COVID-19.

Vlada Srbije stavila je na današnjoj sednici van snage zaključak koji se odnosi na informisanje javnosti o stanju i posledicama zarazne bolesti COVID-19. 

Postavio: Administrator dana 2020.04.02

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin