Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

PREDLOŽENA SARADNJA LOKALNIH POLJOPRIVREDNIKA I TRGOVINSKIH RADNJI


Odlukom Vlade Republike Srbije građani stariji od 65 godina moći će da kupe namirnice u prodavnicama u subotu od 04:00 do 07:00 umesto u nedelju. Sve radnje sutra rade za sve ostale građane od 7.00h do 12.00h, a u nedelju su zatvorene. Upoznajte se sa novim merama koje je u svojim zaključcima doneo Opoštinski štab za vanredne situacije.


Štab za vanredne situacije opštine Srbobran na sednici održanoj 04.03.2020. godine donosi sledeće:

Z A K LJ U Č K E


1. Ograničava se radno vreme svim trgovinskim i ostalim radnjama na teritoriji opštine Srbobran i to subotom od 07:00 do 12:00. U nedelju trgovinske i ostale radnje neće raditi.
Navedeno ograničenje se izdaje zbog ograničenja zabrane kretanja lica u skladu sa Naredbom o ograničenu i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srbije ( “Službeni glasnik RS” 34/20, 39/20,40/20 i 46/20) i zabrane kretanja koja važi od subota 13:00h do ponedeljka 05:00h ujutru.
Odlukom Vlade Republike Srbije građani stariji od 65 godina moći će da kupe namirnice u prodavnicama u subotu od 04:00 do 07:00 umesto u nedelju.


2. Odlukom Vlade Republike Srbije u periodu trajanja vanrednog stanja, na sahranama može biti prisutno najviše 10 osoba, koje moraju poštovati međusobnu razdaljinu od dva metra.


3a Predlaže se Opštinskom Veću opštine Srbobran da donese odluku da
- Zakupcima poslovnog prostora koji su u vlasništvu opštine Srbobran, a koji su privremeno obustavili obavljanje svoje delatnosti budu oslobođeni plaćanja zakupnine za period za koje je zakupac prijavio prekid obavljanja delatnosti. (dokaz- rešenje o prekidu obavljanja delatnosti iu APR-a)
- Zakupci poslovnog prostora koji su u vlasništvu opštine Srbobran koji zbog vanrednog stanja svoju delatnost obavljaju delimično ili sa skraćenim radnim vremenom budu oslobođeni u visini od 40% od utvrđene zakupnine.


3b Opštinski štab za vanredne situacije, opštine Srbobran poziva vlasnike poslovnih prostora i objekata u privatnom vlasništvu da izađu u susret svim zakupcima tako što će ih osloboditi dela plaćanja zakupnine ili ih potpuno osloboditi iste.


4. Opštinski štab za vanredne situacije predlaže svim trgovinskim radnjama koje posluju na teritoriji opštine Srbobran da se odluče da plasiraju proizvode od registrovanih poljoprivrednih proizvođača sa teritorije lokalne samouprave. Zbog trenutnih okolnosti, pod kojima poljoprivrednici imaju ograničene mogućnosti za plasman svojih proizvoda,Opštinski štab za vanredne situacije predlaže saradnju trgovinskih radnji i poljoprivrednika sa teritorije opštine Srbobran.


Za povezivanje registrovanih poljoprivrednih proizvođača sa trgovinskim radnjamA, i obratno, možete kontaktirati Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj na email: kler.srbobran@gmail.com ili na broj 063/105-1166


Komandant opštinskog štaba
Radivoj Paroški 

Postavio: Administrator dana 2020.04.03

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 114
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen