Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

OBAVEŠTENJE ZA GRADJANE


Kako do dozvole za kretanje tokom policijskog časa za lica koja pružaju pomoć u kući, personalne asistente i roditelje koji decu viđaju na osnovu sudske presude:


U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja („Službeni glasnik RS“, br. 29/20),Štab za vanredne situacije opštine Srbobran dana 06.04.2020 donosi


O B A V E Š T E Nj E ZA G R A Đ A N E


O IZDAVANjU DOZVOLA ZA KRETANjE TOKOM POLICIJSKOG ČASA LICIMA KOJA PRUŽAJU USLUGU POMOĆ U KUĆI, PERSONALNI ASISTENT
I RODITELjIMA KOJI KONAČNOM SUDSKOM PRESUDOM REGULIŠU VIĐENjE DETETA


U skladu sa Saopštenjem za javnost Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od 05.04.2020. godine, građani kojima je potrebna dozvola za kretanje tokom trajanja policijskog časa, radi pružanja usluge pomoć u kući (kao usluge socijalne zaštite, ali i direktno ugovorene pomoći između 2 lica), usluge personalni asistent i građani koji konačnom sudskom presudom regulišu viđenje deteta (preuzimanje i vraćanje deteta od jednog roditelja), potrebno je da se zahtevom obrate Opštini Srbobran. Uz zahtev za dobijanje dozvole, podnosilac zahteva je dužan da podnese potrebna dokumenta koja potvrđuju razlog za izdavanje ove dozvole, kao i sudsku presudu, u slučaju da zahtev za izdavanje dozvole podnosi roditelj kome je na osnovu sudske presude regulisano pravo na preuzimanje i vraćanje deteta od drugog roditelja.
Opština Srbobran će, u saradnji sa Centrom za socijalni rad opštine Srbobran i drugim organima, obraditi podatke o podnetim zahtevima i iste uputiti Ministarstvu za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na dalje postupanje.
Opštinska uprava Srbobran, izradila je model obrasca za podnošenje zahteva, a prihvatiće se i zahtevi podneti u drugoj formi, sa potrebnim podacima.
Sve potrebne informacije, građani mogu dobiti putem telefona: 021/730-020, lokal 113, 021/730-050, 063/1050097 ili putem maila: isidora.jankovic@srbobran48.rs.


Zahtevi se podnose poštom na adresu: Opštinska uprava Srbobran, Srbobran, Trg slobode br. 2 ili elektronskim putem na mail: isidora.janković@srbobran48.rsi tatjana.ivanovic@srbobran48.rs

Komandant opštinskog štaba
Radivoj Paroški

OBRAZAC ZAHTEVA MOŽETE PREUZETI OVDE

 

  

Postavio: Administrator dana 2020.04.06

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen