Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

DANAS JE MEDJUNARODNI DAN ZDRAVLJA


Međunarodni dan zdravlja 7. april, koji se ove godine obeležava u jeku pandemije Korona virusa, posvećen je medicinskim i patronažnim sestrama i podsećanju svetskih lidera na kritičnu ulogu koje ove profesije imaju za održavanje svetskog zdravlja. "Podržite medicinske sestre i babice", je slogan ovogodišnjeg Svetskog dana zdravlja


Svetska zdravstvena organizacija proglasila je 2020. godinu Međunarodnom godinom medicinskih i patronažnih sestara u nameri da istakne značaj ovih zdravstvenih radnika koji rade na svim nivoima zdravstvenih sistema u raznim okruženjima i okolnostima i čija je uloga nezamenljiva i ključna za obezbeđivanje zdravstvene zaštite svima.

Podaci Svetske zdravstvene organizacije pokazuju da 70 odsto zdravstvenih i socijalnih radnika čine žene, a veliki broj njih su upravo medicinske i patronažne sestre.

Obeležavanje ovogodišnjeg Svetskog dana zdravlja možda je najteže do sada jer se ljudi širom sveta bore da ostanu zdravi. U toj borbi ogroman teret ponele su medicinske sestre i babice, a najviše ćemo im pomoći ako ostanemo kod kuće.

  

Postavio: Administrator dana 2020.04.07   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin