Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

DIGITALNA IZLOŽBA "NOTR DAM - URBANI PEJZAŽ"


Digitalna izložba „Notr Dam - Urbani pejzaž" autora Milivoja Ljubinkovića, upriličena je povodom obeležavanja godišnjice od požara ove jedinstvene građevine. Izložbu umetnika iz Srbobrana, koja je prvobitno planirana da bude deo projekta „Dani Frankofonije", usled događaja izazvanih pandemijom covid19 sada možete pogledati online...


Kulturna stanica Svilara u Novom Sadu na svojoj facebook stranici  je postavila online digitalnu izložbu slikara iz Srbobrana, Milivoja Ljubinkovića koja ima naziv „Notr Dam - Urbani pejzaž".

Izložba je postavljena na godišnjicu velikog požara koji je pre godinu dana šokirao svet kada je gorela ova katedrala u Parizu.

Dobar deo svog života Ljubinković je proveo u Parizu. Kako sam kaže od prvog susreta sa ovim gradom posebnu pažnju umetnika privukao je Notr Dam. Dugo se pitao šta da radi sa tom fascinacijom i naravno, kako sam kaže, šta slikar da radi nego da uzme i crta.

- Kolekcija likovnih radova nastali tokom skoro deset godina sadrži preko stotinak radova vezanih za Notr Dam. Vremenom ona za mene više nije bila objekat, postala je subjekat. Ona se doživljava kao jedan maltene nestvarni objekat koji je urađen u čipki od kamena.

ONLINE izložbu slika Milivoja Ljubinkovića možete videti OVDE.

Inače izložba je trebala da bude postavljena i otvorena 21.marta u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu u okviru manifestacije Frankofonija.

 

  

Postavio: Administrator dana 2020.04.15

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
NOVI DOM
Auto servis Simek
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen