Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

PRODAVNICE RADE DO 17.00, POLICIJSKI SAT OD 18.00H, PIJACE MOGU DA RADE!


U skladu sa ublažavanjem restriktivnih mera koje je donela Vlada republike Srbije, na današnjoj telefonskoj sednici Opštinski štab za vanredne situacije doneo je nove zaključke:


Štab za vanredne situacije opštine Srbobran na telefonskoj sednici održanoj dana 21.04.2020. godine donosi sledeći

Z A K Lj U Č A K

1. Zabranjuje se kretanje na javnim mestima, odnosno van stanova, prostorija i objekata za stanovanje u stambenim zgradama i izvan domaćinstva (okućnica), svim građanima do navršenih 65 godina, u periodu od 18,00 časova do 05,00 časova, radnim danima, kao i od petka od 18,00 časova, do ponedeljka do 05,00 časova;

2. Zabranjuje se kretanje licima sa navršenih 65 godina, osim petkom od 04,00 do 07,00 časova, kada im se kretanje dozvoljava radi kupovine namirnica. Ovim licima se dozvoljava i kretanje utorkom, petkom i nedeljom u periodu od 18,00 časova do 01,00 časa narednog dana, u trajanju od 30 minuta, u prečniku do 600 m udaljenosti od mesta prebivališta, odnosno boravišta;

3. Poslodavci u oblasti pružanja usluga (npr. vulkanizeri, automehaničari, obućari, krojači, hemijsko čišćenje, škole za obuku vozača motornih vozila i sl.) i u oblasti trgovine na malo (npr. knjižare, trgovci automobilima, motorima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom i sl.), mogu da nastave sa radom od 21. aprila 2020. godine u najvećem mogućem kapacitetu, osim onih kojima je zabranjeno da obavljaju delatnost zbog toga što priroda njihove delatnosti podrazumeva okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru (npr. trgovci i pružaoci usluga u trgovinskim centrima), odnosno blizak kontakt između pružaoca i primaoca usluge (npr. frizerske usluge, saloni lepote, teretane i sl.), te predstavlja povećanu opasnost od širenja zarazne bolesti.Nastavkom rada poslodavci su dužni da zaposlenima i korisnicima usluga obezbede, odnosno omoguće primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih tj. korisnika usluga, a posebno onih koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 (držanje socijalne distance, dezinfekciju i upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica), i da u tom smislu donesu poseban plan primene mera, koji je sastavni deo akta o proceni rizika koji se donosi saglasno zakonu i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.


4. Pijace na teritoriji opštine Srbobran, nastavljaju sa radom od 21. aprila 2020. godine. Zakupcima tezgi i kupcima biće obezbeđena i omogućena primena svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih tj. korisnika usluga, a posebno onih koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 (držanje socijalne distance, dezinfekciju i upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica.


5. Ograničava se radno vreme maloprodajnih objekata na teritoriji opštine Srbobran, počev od 20.04.2020. godine i to:
- radnim danima od 07,00 do 17,00 časova, osim petkom, kada će maloprodajni objekti u kojima će lica starija od 65 godina moći da nabavljaju namirnice, raditi i u periodu od 04,00 do 07,00 časova, za ove građane i od 08,00 do 17,00 časova za građane do navršenih 65. godina.

Komandant opštinskog štaba
Radivoj Paroški 

Postavio: Administrator dana 2020.04.21

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Sinisa kuca na prodaju
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen