Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

"NB SOJA GOLD" DONIRALA BESPLATNO SEME ZA SETVU U VREDNOSTI 7 MILIONA DINARA


Donatorski ugovor vredan sedam miliona dinara, potpisali su Radivoj Paroški, predsednik opštine u ime lokalne samouprave i Žarko Bikić, direktor „NB Soja gold“. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Nebojša Nedeljković, vlasnik „NB Soja gold“.


„NB Soja gold“ bavi se otkupom i preradom soje za potrebe proizvodnje stočne hrane. Takođe, firma nudi konsalting usluge i pripremu biznis planova pri podizanju farmi.  „NB Soja gold“, trenutno zapošljava 16 radnika.

- Ova velika donacija izuzetno je značajna za naše poljoprivrednike, posebno u uslovima kada se celo društvo bori protiv širenja zarazne bolesti COVID 19. Donaciju čini 1.500 setvenih jedinica a besplatno seme za prolećnu setvu dobilo je 77 poljoprivrednih gazdinstava u Srbobranu, 35 u Nadalju i 38 u Turiji. Ovakav humani potez nadaljskog preduzeća 'NB Soja gold' zaslužuje sve pohvale i zbog čega se u ime lokalne samouprave i svih gazdinstava zahvaljujem Nebojši Nedeljkoviću, vlasniku firme, i Opština Srbobran, njeni privrednici, brojni pojedinci i građani, iz dana u dan svojim delima potvrđuju da nas krase solidarnost i briga o ljudima, što nas uvereva da ćemo uspešno prebroditi i ovu krizu. Svi su uključeni u ovu i slične akcije i dobar rezultat ne može izostati. I kada prođe sve biće nam potrebno zajedništvo i međusobna podrška, kako bi kao društvo u celini što pre ušli u normalne tokove života, rekao je prilikom potpisivanja ugovora o donaciji, Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

- Moj prvi privatni biznis je počeo u opštini Srbobran i zahvaljujući dobrim ljudima iz ove opštine, posebno poljoprivrednicima, moja firma uspeva da uspešno posluje i stigne do ovog nivoa. Sada kada nas je okupirao problem korona virusa, otvorila se prilika da mi pomognemo poljoprivrednike i na ovaj način zahvalimo im se na dobroj i uspešnoj dugogodišoj saradnji, iz koje je rasla i stasala 'NB Soja gold'. Želeli smo da svim tim ljudima uzvratimo na ovaj način, posebno u ovim teškim vremenima, rekao je Nedeljković nakon potpisivanja ugovora i dodao:

- Naša firma nalazi se na pravom mestu, na površinama na kojim su prinosi soje veoma dobri, počeli smo da se bavimo i izvozom, i naša ideja je da u budućnosti širimo kapacitete. Uspeli smo da se, i pored svega, dobro organizujemo i u ovim teškim danima mi beležimo povećanje proizvodnje i prometa robe, što nam je i dalo prostor da pomognemo poljoprivrednim proizvođačima.

Predsednik Paroški je pozvao i druge privrednike koji to mogu, da se uključe u akciju koja je pokrenuta u vreme vanrednog stanja i u jeku borbe protiv pandemije virusom covid19 i pruže pomoć onima kojima je ona potrebna.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.04.24

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen