Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2803/-nb-soja-golddonirala-besplatno-seme-za-setvu-u-vrednosti-7-miliona-dinara/

Verzija za tampu / To Screenview"NB SOJA GOLD" DONIRALA BESPLATNO SEME ZA SETVU U VREDNOSTI 7 MILIONA DINARA


Donatorski ugovor vredan sedam miliona dinara, potpisali su Radivoj Paroški, predsednik opštine u ime lokalne samouprave i Žarko Bikić, direktor „NB Soja gold“. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Nebojša Nedeljković, vlasnik „NB Soja gold“.


„NB Soja gold“ bavi se otkupom i preradom soje za potrebe proizvodnje stočne hrane. Takođe, firma nudi konsalting usluge i pripremu biznis planova pri podizanju farmi.  „NB Soja gold“, trenutno zapošljava 16 radnika.

- Ova velika donacija izuzetno je značajna za naše poljoprivrednike, posebno u uslovima kada se celo društvo bori protiv širenja zarazne bolesti COVID 19. Donaciju čini 1.500 setvenih jedinica a besplatno seme za prolećnu setvu dobilo je 77 poljoprivrednih gazdinstava u Srbobranu, 35 u Nadalju i 38 u Turiji. Ovakav humani potez nadaljskog preduzeća 'NB Soja gold' zaslužuje sve pohvale i zbog čega se u ime lokalne samouprave i svih gazdinstava zahvaljujem Nebojši Nedeljkoviću, vlasniku firme, i Opština Srbobran, njeni privrednici, brojni pojedinci i građani, iz dana u dan svojim delima potvrđuju da nas krase solidarnost i briga o ljudima, što nas uvereva da ćemo uspešno prebroditi i ovu krizu. Svi su uključeni u ovu i slične akcije i dobar rezultat ne može izostati. I kada prođe sve biće nam potrebno zajedništvo i međusobna podrška, kako bi kao društvo u celini što pre ušli u normalne tokove života, rekao je prilikom potpisivanja ugovora o donaciji, Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

- Moj prvi privatni biznis je počeo u opštini Srbobran i zahvaljujući dobrim ljudima iz ove opštine, posebno poljoprivrednicima, moja firma uspeva da uspešno posluje i stigne do ovog nivoa. Sada kada nas je okupirao problem korona virusa, otvorila se prilika da mi pomognemo poljoprivrednike i na ovaj način zahvalimo im se na dobroj i uspešnoj dugogodišoj saradnji, iz koje je rasla i stasala 'NB Soja gold'. Želeli smo da svim tim ljudima uzvratimo na ovaj način, posebno u ovim teškim vremenima, rekao je Nedeljković nakon potpisivanja ugovora i dodao:

- Naša firma nalazi se na pravom mestu, na površinama na kojim su prinosi soje veoma dobri, počeli smo da se bavimo i izvozom, i naša ideja je da u budućnosti širimo kapacitete. Uspeli smo da se, i pored svega, dobro organizujemo i u ovim teškim danima mi beležimo povećanje proizvodnje i prometa robe, što nam je i dalo prostor da pomognemo poljoprivrednim proizvođačima.

Predsednik Paroški je pozvao i druge privrednike koji to mogu, da se uključe u akciju koja je pokrenuta u vreme vanrednog stanja i u jeku borbe protiv pandemije virusom covid19 i pruže pomoć onima kojima je ona potrebna.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign