Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2805/nastavlja-se-trend-opadanja-obolelih-u-vojvodini-od-covid19/

Verzija za tampu / To ScreenviewNASTAVLJA SE TREND OPADANJA OBOLELIH U VOJVODINI OD COVID19


Novi Sad, 25. april 2020. – Trend opadanja ukupnog broja zaraženih Covid 19 infekcijom u AP Vojvodini se nastavlja, pa se u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu od te infekcije trenutno leči 80, a u Opštoj bolnici u Pančevu 110 pacijenata.


Od toga, u KCV se na mehaničkoj ventilaciji nalazi sedam, a u Opštoj bolnici u Pančevu jedan pacijent.

U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, predviđenoj za lečenje obolelih sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, trenutno su smeštena 64, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 58 pacijenata.

I pored višednevnog kontinuiranog opadanja ukupnog broja obolelih od Covid 19 infekcije, za konačnu pobedu nad epidemijom tog virusa od presudne važnosti je da građani nastave da se ponašaju maksimalno odgovorno i primenjuju sve mere predostrožnosti, uključujući strogo poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava, kaže se u saopštenju Vlade AP Vojvodina.

Na osnovu zvaničnih podataka ukupan broj inficiranih od početka pandemije na teritoriji naše opštine je 11, a trenutno se u samoizolaciji nalazi 61 osoba.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign