Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2806/stariji-gradjani-svakodnevno-sat-vremena-za-etnjupoputanje-restriktivnih-meraali-zato-narednog-vikenda-najdui-period-zabrane-kretanja/

Verzija za tampu / To ScreenviewSTARIJI GRADJANI SVAKODNEVNO SAT VREMENA ZA ŠETNJU, POPUŠTANJE RESTRIKTIVNIH MERA, ALI ZATO NAREDNOG VIKENDA NAJDUŽI PERIOD ZABRANE KRETANJA.


Ministar Branislav Nedimović rekao je da je Vlada Srbije donela odluku da građani stariji od 65 godina mogu od ponedeljka, 27. aprila svakog dana da izlaze u šetnju, sat vremena od 18 sati do 1 sat ujutru, najviše 600 metara od mesta stanovanja.


U četvrtak 30.04. će biti otvorene prodavnice za njih od 4 do 7 ujutru, rekao je Nedimović i dodao:

- Policijski čas trajaće od četvrtka od 18 sati do ponedeljka, 4. maja do 5 ujutru.

Od ponedeljka, 27. aprila, počeće sa radom frizeri, teretane i pijace na zatvorenom prostoru. Kako je naveo epidemiolog dr Predrag Kon, ovi objekti će obavljati posao uz dodatne mere predostrožnosti i dezinfekciju, vodeći računa o socijalnoj distanci unutar objekata. Preporučeno je da, gde je to moguće, objekti obavljaju delatnost po principu zakazivanja. Takođe, od ponedeljka 27. aprila kreće postepeno vraćanje međugradskog saobraćaja.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign