Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

RADOST OTVARA VRATA ZA DECU OD PONEDELJKA


Završetak vanrednog stanja doneo je sa sobom nova pravila ponašanja, a jedno među njima je i početak rada u PU Radost u Srbobranu. Direktorka ove ustanove Biljana Bajić podseća da vrtići nisu radili od 16.marta, ali da su vaspitači bili angažovani i radili sve vreme sa decom koristeći prednosti elektronskih mreža.


Ona je u razgovoru za medije kazala da se se ovaj način rada pokazao kao uspešan, ali da je došao trenutak da se deca vrate u vrtić i da se nastavi sa redovnim načinom rada.

- Održali smo sastanak sa svim vaspitačima i potvrdili smo zajedničku odgovornost prema ustanovi u kojoj smo zaposleni kao i prema deci , tako da sa nestrpljenjem očekujemo povratak dece u našu ustanovu, kazala je Bajić i naglasila važnost mera koje će biti preduzete da bi deca bezbedno nastavila rad.

- Da bi se deca vratila u vrtić bilo je potrebno da roditelji donesu potvrdu od pedijatra da je dete zdravo, kao i potvrdu o zaposlenju, odnosno radnom angažovanju roditelja. Očekujemo da će nam u ponedeljak doći dvadesetoro dece čiji su roditelji doneli potrebnu dokumetaciju.

Direktorka PU Radost potvrdila je da je ustanova u svakom smilu spremna za prijem dece koja su upisana u celodnevni boravak.

- Rad je organizovan u centralnom našem objektu Snežana, a prijem dece će biti malo drugačiji od uobičajenog. Vaspitač na ulazu preuzima decu od roditelja, a roditelj je obavezan da pri dolasku i odlasku nosi masku i rukavice. Takođe obavezan je prolazak kroz dezobarijeru i dezinfekcija ruku. Proteklih dana dezinfikovan je ceo objekat i boravak u objektu je u tom smislu bezbedan za decu.

Od ponedeljka PU Radost raspisuje konkurs za upis dece u vrtić i trajaće dve nedelje. Upis će se vršiti elektronskim putem na portalu e uprava. Deca koja su već pohađala nastavu u ovoj ustanovi moći će i lično da donesu dokumentaciju za upis.

- Sve dodatne informacije u vezi sa upisom roditelji će moći da dobiju i na našem sajtu, kao i putem kontakt telefona koji će biti na usluzi roditeljima, kaže Biljana Babić.

Pored celodnevnog boravka u vrtiću Snežana od naredne godine otvara se još jedan i to u vrtiću Čuperak na Vašarištu i biće za svu decu uzrasta od dve godine, pa do polaska u školu, saznali smo takođe tokom ovog razgovora.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.05.10

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen