Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2824/radost-otvara-vrata-za-decu-od-ponedeljka/

Verzija za tampu / To ScreenviewRADOST OTVARA VRATA ZA DECU OD PONEDELJKA


Završetak vanrednog stanja doneo je sa sobom nova pravila ponašanja, a jedno među njima je i početak rada u PU Radost u Srbobranu. Direktorka ove ustanove Biljana Bajić podseća da vrtići nisu radili od 16.marta, ali da su vaspitači bili angažovani i radili sve vreme sa decom koristeći prednosti elektronskih mreža.


Ona je u razgovoru za medije kazala da se se ovaj način rada pokazao kao uspešan, ali da je došao trenutak da se deca vrate u vrtić i da se nastavi sa redovnim načinom rada.

- Održali smo sastanak sa svim vaspitačima i potvrdili smo zajedničku odgovornost prema ustanovi u kojoj smo zaposleni kao i prema deci , tako da sa nestrpljenjem očekujemo povratak dece u našu ustanovu, kazala je Bajić i naglasila važnost mera koje će biti preduzete da bi deca bezbedno nastavila rad.

- Da bi se deca vratila u vrtić bilo je potrebno da roditelji donesu potvrdu od pedijatra da je dete zdravo, kao i potvrdu o zaposlenju, odnosno radnom angažovanju roditelja. Očekujemo da će nam u ponedeljak doći dvadesetoro dece čiji su roditelji doneli potrebnu dokumetaciju.

Direktorka PU Radost potvrdila je da je ustanova u svakom smilu spremna za prijem dece koja su upisana u celodnevni boravak.

- Rad je organizovan u centralnom našem objektu Snežana, a prijem dece će biti malo drugačiji od uobičajenog. Vaspitač na ulazu preuzima decu od roditelja, a roditelj je obavezan da pri dolasku i odlasku nosi masku i rukavice. Takođe obavezan je prolazak kroz dezobarijeru i dezinfekcija ruku. Proteklih dana dezinfikovan je ceo objekat i boravak u objektu je u tom smislu bezbedan za decu.

Od ponedeljka PU Radost raspisuje konkurs za upis dece u vrtić i trajaće dve nedelje. Upis će se vršiti elektronskim putem na portalu e uprava. Deca koja su već pohađala nastavu u ovoj ustanovi moći će i lično da donesu dokumentaciju za upis.

- Sve dodatne informacije u vezi sa upisom roditelji će moći da dobiju i na našem sajtu, kao i putem kontakt telefona koji će biti na usluzi roditeljima, kaže Biljana Babić.

Pored celodnevnog boravka u vrtiću Snežana od naredne godine otvara se još jedan i to u vrtiću Čuperak na Vašarištu i biće za svu decu uzrasta od dve godine, pa do polaska u školu, saznali smo takođe tokom ovog razgovora.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign