Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Zdravstvo

DOM ZDRAVLJA U SRBOBRANU BOGATIJI ZA NOVO SANITETSKO VOZILO


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ključeve 21 sanitetskog vozila sa pratećom medicinskom opremom predstavnicima zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 100 miliona dinara.


Sanitetska vozila donirana su Kliničkom centru Vojvodine, opštima bolnicama u Vršcu, Somboru, Kikindi i Senti i domovima zdravlja u Adi, Alibunaru, Vrbasu, Kanjiži, Kuli, Inđiji, Kovinu, Srbobranu, Sečnju, Bečeju, Žitištu, Beloj Crkvi, Titelu, Novom Bečeju, Kovačici i Bačkoj Topoli.

U prethodne četiri godine Pokrajinska vlada obezbedila je ukupno 60 novih sanitetskih vozila, čime je znatno unapređen rad zdravstvenih ustanova u Vojvodini.

„Nakon četiri godine obezbedili smo savremeni medicinski vozni park u većini zdravstvenih ustanova i time stvorili uslove za mnogo bolji i efikasniji rad“, izjavio je predsednik Mirović.

Pokrajinska vlada je od juna 2016. godine u unapređenje zdravstvenog sistema investirala više od sedam milijardi dinara.

„Zdravstveni sistem AP Vojvodine, ali i svi mi zajedno, u ovoj epidemiološkoj krizi u protekla dva meseca, položili smo ispit i na tom primeru pokazalo se da je naša politika – politika kontinuiranog ulaganja u oblast zdravstva – dala važan rezultat za sve građane“, rekao je Mirović.

Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat, kako je dodao predsednik, pokazali su profesionalnost i odgovornost jer su odlučnim i pravovremenim merama prvu medicinsku zaštitnu opremu nabavili još u januaru.

Mirović je naglasio da su najveći teret poneli zdravstveni radnici, kojima je ovom prilikom čestitao na dobrim rezultatima koje su ostvarili zahvaljujući znanju, trudu i angažovanju, ali i građanima koji su poštovali preporuke Vlade Republike Srbije.

„Danas, 172 godine od Majske skupštine, pokazali smo da smo dostojni naslednici onih koji su Vojvodinu videli kao najuspešniji i najrazvijeniji deo Srbije. Srpska Vojvodina danas slavi i istovremeno radi na način da njene institucije budu svakog dana bolje i modernije“, zaključio je predsednik Pokrajinske vlade.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da je ova pokrajinska vlada od prvog dana ulagala u zdravstveni sistem Vojvodine, kao i u ovaj važan segment, nabavku sanitetskih vozila i vozila za dijalizu sa kompletnom pratećom medicinskom opremom, neophodnih za efikasniji rad svih zdravstvenih ustanova, u nadi da će se nastaviti kontinuirano ulaganje u oblast zdravstva. 

Postavio: Administrator dana 2020.05.15   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen