Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

MOŽDA OVA DONACIJA NE IZGLEDA VELIKA, ALI VERUJTE U ODNOSU NA BUDŽET KOJIM RASPOLAŽEMO ITEKAKO JE VELIKA


Ovo je rekao Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport, juče prilikom potpisivanja ugovora vrednog 488.000 dinara koji će biti iskorišćeni za unapređenje razvoja kik boksa i opremanje sportske hale u Srbobranu opremom za ovaj borilački sport.


U pratnji domaćina, opštinske delegacije koju je predvodio Radivoj Paroški, preddsednik opštine, Batez je obišao halu sportova i sa puno lepih reči govorio o ovom sportskom objektu u koji, kako je rekao, uvek rado dolazi. Takođe, pozdravio je i mlade košarkašice ŽKK Srbobran koje su u vreme posete imale trening i uručio im poklon - set košarkaških lopti koje će koristiti svi košarkaši koji aktivno treniraju u našoj opštini.

- Želim da izrazim zadovoljstvo što sam danas ponovo u Srbobranu. Stalno dolazim punog srca. Ovo nije prvo ulaganje u Centar za sport i turizam opštine Srbobran, zajedno smo realizovali projekat sanacije i adaptacije i opremanje kuglane u vrednosti 4,5 miliona dinara, a sada zajednički praktično nastavljamo i dalje da stvaramo što bolje uslove za razvoj sporta u opštini Srbobran. Kompletiramo praktično i sadržaje ovog sportskog centra za koji uvek kažem da je jedan od najboljih sportskih koje mogu da vidim kada obilazim Vojvodinu. Stvarno se vidi da se o njemu izuzetno vodi računa, da se domaćinski vodi da se stvara jedna lepa slika, gde sve funkcioniše, rekao je Batez i dodao:

. Ono što mi je posebno drago što vidim posle ovog teškog perioda za sve nas je da su deca počela da se bave sportom. To je praktično jedna od oblasti koja je najviše bila na udaru tokom pandemije. Sve je potpuno stalo. Sada nas stavlja u poziciju da sport ide na vrh prioriteta da probamo da što pre stavimo u pogon sve naše takmičarske i trenažne mogućnosti u strateške položaje i da ih dovedemo u fukciju. Znam da su malo bili stopirani transferi prema sportskim klubovi,ma to je praktično za ceo sistem sporta na teritoriji pokrajine. Sekretarijat je rebalansom budžeta praktično dobio manje sredstava za skoro stotinu miliona tako da je svaki vid pomoći od sekretarijata prema lokalnim zajednicama jako veliki korak. Možda i ova donacija nekom ne zvuči da je nešto značjano, ali verujte na budžet kojim raspolažemo, itekako je veliko za nas. U našoj nadležnosti su 45 gradova i opština. Nalazimo se u situaciji gde imamo nekoliko hiljada klubova prema kojima nije bilo nikakvih transfera. Siguran sam i da ćemo sa onim što nam je na raspolaganju do kraja godine obići mnogo lokalnih samouprava i pokušati da dovedemo što više manifestacija na teritoriji Vojvodine iako nam za sada vanredne mere ne dozvoljavaju održavanje nekih velikih manifestacija koje su od značaja za pokrajinu i za sport,ali trudićemo se da saslušamo sve i da imamo razumevanja da odaberemo prioritete koje nam lokalne samouprave delegiraju preko ljudi zaduženih za tu oblast. Zahvaljujem se i gospodinu Subiću i svim saradnicima predsednika Paroškog na izuzetnoj saradnji. Veoma je aktivna uloga Srbobrana u oblasti sporta i moram da pohvalim ljude koji ovde vode sport sa kojima često i sarađujemo i stvarno delegiraju suštinske probleme i zajednički pokušavamo da rešimo prioritete i damo podršku Srbobranu. Uvek ćemo biti tu na raspolaganju da pomognemo koliko možemo.

Predsednik Paroški je podsetio na značajnu podršku Pokrajinskog sekretarijata i Vladimira Bateza prilikom rekonstrukcije kuglane i uz reči zahvalnosti rekao:

- Ova donacija će omogućiti još brži napredak kik boksa u Srbobranu. U ime lokalne samouprave želim da se zahvalim i za ovu donaciju i za svaku podršku, koju je sekretarijat pružao našoj opštini, posebno sportu. Kao mala sredina uspeli ipak smo uspeli finansijski i materijalno i svakom drugom smislu da obezbedimo podršku za naše sportiste. Podsetiću, a to sam rekao i kada nam je u poseti bio  ministar Udovičić, Srbobran ima oko 16000 stanovnika i preko 1000 sportista gde se vrlo stručno radi sa našom decom i veoma smo ponosni. Zato kada dobijemo ovakvu vrstu podrške onda smo još više usmereni i sa više volje ulazimo u trenažni pedagoški sportski rad sa nšom decom.

Nakon potpisivanja ugovora Slobodan Subić je takođe zahvalio pokrajinskom sekretaru na donaciji i poseti rekavši:

- Kik boks je u ekspanziji, ali svakako će veliki deo opreme koju smo ovim ugovorom obezbedili moći će da koriste i ostali klubovi, kako borilački tako i drugi. Zahvaliću se na lepim rečima, na podršci i odlčnoj saradnji koju imamo već treću godinu za redom. Verujem da ovo nije poslednji projekat koji ćemo zajedno realizovati.

Medijima koji su pozvani da zabeleže ovaj događaj obratio se i Nemanja Pantelić trener kik boks Top Tim iz Srbobrana:

- Tu sam od prošle godine. Klub aktivno radi već sedam, osam meseci, zadovoljni smo sa radom i drago mi je što ćemo imati još bolje uslove da nastavimo sa radom. Kao bivši sportista i reprezentativac Srbije znam koliko su bitni uslovi tako da mi je drago što će momci i devojke kojih ima sve više imati odlične uslove za rad.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.05.23

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin