Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2851/podrimo-natau-i-njen-rad/

Verzija za tampu / To ScreenviewPODRŽIMO NATAŠU I NJEN RAD


Nastavnica u OŠ "Vuk Karadžić", Nataša Mrkšić prijavila je svoj rad na takmičenje, koji je realizovala tokom nastave na daljinu. Ovo je prilika da još pružimo podršku i svojim glasom podržimo njenu ideju da ukoliko osvoji neku nagradu, dobijeno utroši na tehničko opremanje škole i tako doprinese boljim uslovima za rad učenika i nastavnika u OŠ "Vuk Karadžić".


Rad sa kojim konkuriše za jednu od nagrada je njeno predavanje na temu "Tematski ciklus pesama o Marku Kraljeviću".  U opisu prezentacije iz srpskog jezika i književnosti koja je namenjena učenicima šestog razreda, Nataša Mrkšić je napisala:

- Čas započinjem svojom audio porukom u kojoj budim njihovu motivaciju najavom kratkog trailer filma o Marku Kraljeviću. Postavljam pitanja koja ih uvode u temu na osnovu onoga što znaju o liku Marka Kraljevića. Uvodni deo je formulisani kroz Google učionicu u obliku Pitanja gde komuniciramo u dogovoreno vreme.
Zatim učenici u razradi samostalno pristupaju analizi pesama koje se nalaze na prezentaciji. Zastupljena je individualizovana nastava, programirana nastava, modularna nastava, igrolika nastava. Aktivnu participaciju kod učenika sam žežela da podstaknem tako što učenici, primenjujući postojeće znanje, beleže relevantne elemente u novom iskustvu, prosuđuju prethodno, već razjašnjeno znanje, i modifikuju novonastalo znanje. Posmatrala sam ih kao aktivan subjekt nastavnog procesa, akcenat sam stavila na usvajanju znanja s razumevanjem.

Možete tri puta da glasate za Natašu i njen rad, a link na kome možete da date svoj glas nalazi se OVDE.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign