Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2852/ko-nije-drvo-razumeopa-tek-onda-sadiotaj-nije-nita-uradio/

Verzija za tampu / To ScreenviewKO NIJE DRVO RAZUMEO, PA TEK ONDA SADIO, TAJ NIJE NIŠTA URADIO!


Tako kaže Đorđe Balašević u jednoj svojoj pesmi i dodaje - "Ti si mlad ti ćeš dospeti za taj hlad". Danas u znak obeležavanja Svetskog dana očuvanja životne sredine ispred zgrade opštine, na Trgu slobode zasađen je simbolično jedno stablo jasena, a nakon toga okupljeni su se uputili na obalu Velikog bačkog kanala gde su zajednički sakupljali smeće i na taj način iskazali svoju brigu za ekologiju.


Organizator ove akcije u kojoj su učestvovali članovi više udruženja građana i učenici ovdašnjih škola bila je opština Srbobran, a sa bine koja je postavljena ispred spomenika na Trgu slobode prisutnima su se obratili predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, kao gosti manifestacije, profesor Oliver Fojkar iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Ivona Kerkez doktorand Šumarskog fakulteta u Beogradu i vlasnik Žaba Bara, jedan od inicijatora akcije, Živorad Đurić - Žića Maradona.

Od predsednika opštine čuli smo da je civilni sektor odnedavno u našoj opštini bogatiji za udruženje gorana koje će u narednom periodu imati značajnu podršku sredine i svojim angažmanom doprineti da izađemo iz reda opština koje spadaju u kategoriju onih koje imaju problem sa vetrozaštitnim pojasem i skromnim brojem stabala drveća na površini koju pokriva.

On je takođe, između ostalog iskazao zahvalnost svima koji su svojim učešćem doprineli uspešnosti današnje akcije i ukazao na značaj očuvanja životne sredine. Podsetio je da ovo nije prva akcija ovakvog tipa, da lokalna samouprava aktivno radi na očuvanju prirodnih resursa koje imamo, da naša opština leži na više vodotokova i  da je naša obaveza da čuvamo i održavamo prirodno blago koje nije malo, ujedno najavljujući još sličnih akcija u narednomn periodu.

Galeriju fotografija sa ovog događaja možete videti OVDE.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign