Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

OPŠTINA SRBOBRAN POMAŽE SVIMA KOJI SU DANAS PRETRPELI ŠTETU


U Srbobranu je danas za sat vremena palo između 40 i 80 litara kiše po m2. Najteža situacija je u Tuku, (Jožef Atile, Dubrovačka, Skopljanska, Vinogradarska...) gde je nekoliko stabala polomljeno, pojedina domaćinstva su ostala bez struje, pošto je prilikom pada stablo kod Sekserove ćuprije, povuklo sa sobom i strujne žice, a povodom novonastale situacije oglasio se i Radivoj Paroški, predsednik opštine koji je sa svojim saradnicima, izašao na teren...


Posledice štete koja je nastala tokom nevremena dok pišemo ovaj tekst još uvek se saniraju. Vatrogasci izvlče vodu na mestima gde je to neophodno, a uklonjena su i pojednina stabla koja su se od siline vetra slomila. Za kratko vreme naneta je velika materijalna štetu na oranicama i voćnjacima, čak su zabeleženi i slučajevi čupanja stabala drveća iz korena.

- Opština Srbobran iznaći će mogućnosti da pomogne svim građanima koji su pretrpeli štetu zbog današnjeg nevremena. Pozivam građane da prijave oštećenja lokalnoj samoupravi i mesnim zajednicama Srbobran, Turija i Nadalj. Istovremeno, već sada smo angažovani na saniranju posledica i ekipe Javnog komunalnog preduzeća 'Graditelj', zatim Vatrogasne jedinice, lokalne samouprave i mesnih zajednica nalaze se na terenu i otklanjaju štetu, rekao je Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

Postoji zabrinutost da ovo nije kraj, pošto su meteorolozi slično vreme najavili i za narednih par dana.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.06.08   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 57
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen