Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PAROŠKI NAJAVIO ZA 2021. GODINU RADOVE U PREKO 100 ULICA U NAŠOJ OPŠTINI


Kroz projekte javno privatnog partnerstva planiramo da rekonstruišemo više od 110 kilometara puteva u ulicama u sva tri mesta opštine Srbobran, kao i nastavak uređenja atarskih puteva, kazao je za medije presednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, koji je juče sa svojim saradnicima obišao više pozicija u opštini.
 


Sa njim su bili Ninoslav Jokanović, predsednik Saveta MZ Srbobran, Milena Alargić, predsednica Skupštine opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, član Opštinskog veća, i Đorđe Radetić, direktor JKP "Graditelj".

- Saobraćajna infrastruktura u opštini Srbobran je stara i morali smo iz opštinskog budžeta, ali i uz podršku drugih nivoa vlasti, izdvojiti sredstva za rekonstrukciju pojedinih ulica u gradu, posebno za one koje su bile u veoma lošem stanju čak do te mere da se radilo više o izgradnji nego o rekonstrukciji. Isto to nas čeka i u 2021. godini, kada ćemo urediti više od 100 ulica kroz projekat javno-privatnog partnerstva. To je jedini način da devastirane ulice u najkraćem roku potpuno obnovimo, ali i obezbedimo njihovo održavanje u narednih 10 godina. To je veliki finansijski poduhvat, dug deset godina, a poslovi rekonstrukcije i uređenja biće gotovi za dve. U stare puteve svake godine moramo da uložimo značajna sredstva za održavanje, koje najčešće nije efikasno, ali sada ćemo kroz navedeni projekat dobiti nove i kvalitetne pravce i to za manje sredstava, što je veoma važno. Projekat po kojem ćemo raditi već je odredio ulice koje ćemo sređivati i na godišnjem nivou izdvajaćemo oko 40 miliona dinara za ovu namenu, kazao je za medije Paroški.

On se posebno osvrnuo na uređenje akarskih puteva i dobru saradnju opštinskih struktura vlasti i poljoprivrednika. Ukazao je da ukoliko postoji volja u znanje sa malo para može mnogo da se uradi, a evo šta je tim povodom rekao Ninoslav Jokanović, predsednik Saveza MZ Srbobran:

- Stalni razgovori sa poljoprivrednicima motivisali su nas da nešto učinimo na nastavku uređenje 'prekog puta', veoma važnog za rad u poljima. Dogovor sa poljoprivrednicima je da produžimo sređivanje ovog atarskog puta i uz podršku opštine Srbobran, sredili još jedan kilometar ka Vrbasu. Proširili smo put na osam metara, radne mašine su izravnale celu deonicu, a onda smo punom dužinom nasuli strugani asfalt. Sada se traktori i poljoprivredne mašine mogu mimoilaziti bez bilo kakvih problema i svi poljoprivrednici veoma su zadovoljni učinjenim. Ostalo nam još nepun kilometar do nadvožnjaka na autoputu, do ulaska u vrbaski atar, čime će poljoprivrednici dobiti mogućnost da kad god im je potrebno zaobiđu Srbobran i kreću se bezbedno samo ovim pravcem. U budućnosti ovo može biti obilaznica za celokupan saobraćaj.

Rad Mesne zajednice Srbobran, Paroški je naveo kao dobar primer, koji ostvaruje pozitivne rezultate i donosi korist građanima:

- Rad mesnih zajednica je u poslednje dve godine, od izbora novih rukovodstava, postavljen na najbolji način i one su spona između građana i opštine Srbobran. Neposredan kontakt sa građanima nam je omogućio da čujemo njihove potrebe i mnoge ideje su pretvorene u stvarnost, uz izdvajanje malih finansijskih sredstva, ali uz veliki angažman ljudi. Tako je uređen i ovaj put i želja poljoprivrednika je bila da se uradi ova deonica. Raduje nas da smo ispunili njihova očekivanja, posebno kada imamo veliko smanjenje prihoda od poljoprivrednog zemljišta. Slične akcije i projekte ćemo nastaviti sa posebnom energijom, jer će nam uređenje ulica u Srbobranu, Turiji i Nadalju obezbediti nove velike količine struganog asfalta. Sve ćemo to moći usmeriti u uređenje novih atarskih puteva na isti način kako je to učinjeno sa 'prekim putem'. Strugani asfalt nam je služio i da uredimo nove parkinge kod Osnovne škole 'Jovan Jovanović Zmaj' i velike pijace, zatim ulicu Solidarnosti smo spojili sa glavnim putem i uredili pravac kojim se ulazi u samo naselje, kao i za druge projekte.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2020.06.11

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


Na današnji dan 2005 - Pesma "Voterlu" (Waterloo) švedske grupe ABBA, proglašena je najboljom pesmom Evrovizije svih vremena

Pretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin