Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

MALI MATURANTI POLAŽU ZAVRŠNI ISPIT


Ove nedelje učenici osmog razreda polažu završni ispit u osnovnom obrazovanju.U sredu 17. juna polažu test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, u četvrtak 18. će pokazati stečeno znanje iz matematike, dok je petak 19.jun 2020.rezervisan za polaganje kombinovanog testa, odnosno za proveru znanja iz hemije, fizike, biologije, istorije i geografije.


Ove godine osmaci polažu ispit u izmenjenom režimu u odnosu na prethodne godine, jer je potrebno poštovati epidemijske mere, tako da će učenici biti na propisanoj udaljenosti jedni od drugih, a maksimalan broj koji ih može biti u učionicama je do 10, uključujući i dežurne nastavnike.

Učenici su u prethodnom periodu imali priliku da pohađaju pripremnu nastavu u svojim osnovnim školama, a takođe im je omogućeno da se pripremaju i putem posebnih lekcija koje su mogli pratiti na RTS 3.

Nama ostaje da poželimo sreću osmacima iz sve četiri osnovne škole naše opštine i da im rezultati na ispitu budu takvi da se upišu u željene srednje škole. Ova školska godina je bila po svemu specifična, pa će tako i generacija sadašnjih osmaka pamtiti svoju maturu i završetak osnovne škole po onlajn nastavi i izmenjenim okolnostima pod kojima su se vredno sa svojim nastavnicima pripremali.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.06.15

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen