Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2869/mali-maturanti-polau-zavrni-ispit/

Verzija za tampu / To ScreenviewMALI MATURANTI POLAŽU ZAVRŠNI ISPIT


Ove nedelje učenici osmog razreda polažu završni ispit u osnovnom obrazovanju.U sredu 17. juna polažu test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, u četvrtak 18. će pokazati stečeno znanje iz matematike, dok je petak 19.jun 2020.rezervisan za polaganje kombinovanog testa, odnosno za proveru znanja iz hemije, fizike, biologije, istorije i geografije.


Ove godine osmaci polažu ispit u izmenjenom režimu u odnosu na prethodne godine, jer je potrebno poštovati epidemijske mere, tako da će učenici biti na propisanoj udaljenosti jedni od drugih, a maksimalan broj koji ih može biti u učionicama je do 10, uključujući i dežurne nastavnike.

Učenici su u prethodnom periodu imali priliku da pohađaju pripremnu nastavu u svojim osnovnim školama, a takođe im je omogućeno da se pripremaju i putem posebnih lekcija koje su mogli pratiti na RTS 3.

Nama ostaje da poželimo sreću osmacima iz sve četiri osnovne škole naše opštine i da im rezultati na ispitu budu takvi da se upišu u željene srednje škole. Ova školska godina je bila po svemu specifična, pa će tako i generacija sadašnjih osmaka pamtiti svoju maturu i završetak osnovne škole po onlajn nastavi i izmenjenim okolnostima pod kojima su se vredno sa svojim nastavnicima pripremali.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign