Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

OPŠTINA POKLONILA LAP TOP I PROJEKTOR KATOLIČKOJ CRKVI U SRBOBRANU


Predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić primio je u petak katoličkog sveštenika Sarvaš Petera i tom prilikom uručio poklon lokalne samouprave...


- Srbobran je oduvek bio primer sredine gde se neguju tolerancija i međunacionalno uvažavanje i siguran sam da poslednjih nekoliko decenija u Srbobranu, što je to tako, zasluga pripada i Vama. 

Ovim rečima se obratio predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić parohu rimokatoličke crkve u Srbobranu, Sarvaš Peteru, u petak, kada ga je primio u svom kabunetu.

U ime opštinske uprave Čestić je uručio Sarvašu dar povodom crkvene slave, lap top i projektor u želji da opština pruži skroman doprinos unapređenju, pre svega verske nastave.

Gospodin Peter, zahvaljujući se na poklonu, istakao je da se gotovo tri decenije nalazi na čelu parohije u Srbobranu i da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa opštinskom upravom, kao i međunacionalnim odnosima u našoj sredini. Sve vreme službovanja u Srbobranu okarakterisao je kao izuzetan period svog života, gde je doživeo mnoge lepe trenutke, a posebno ga raduje kada na ulici prepozna poštovanje, a to nije retko, sugrađana koji nisu pripadnici katoličke vere.

- Još jednom hoću da Vam čestitam Slavu i pošto sam po prvi put prisustvovao misi u Vašoj crkvi, utisak koji nosim je bliskost i sličnost koju imamo, odnosno izuzetno male razlike u ispovedanju vere. U periodu koji je pred nama, lokalna samouprava na čijem čelu se nalazim će pomagati koliko može, kako katoličku, tako i pravoslavnu crkvu, a naravno nećemo zaboraviti ni ostale verske zajednice. Oduvek je crkva bila polazište i u najtežim vremenima, crkva je bila uvek sa narodom. Imajući svest o tome, ova lokalna uprava želi dobre odnose sa svim verskim zajednicama i da zajednički gradimo budućnost našeg malog grada, kazao je Čestić u razgovoru koji je bio pun uzajamnog poštovanja i uvažavanja. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.09.19   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 24
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen