Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/287/optina-poklonila-lap-top-i-projektor-katolikoj-crkvi-u-srbobranu/

Verzija za štampu / To ScreenviewOPŠTINA POKLONILA LAP TOP I PROJEKTOR KATOLIČKOJ CRKVI U SRBOBRANU


Predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić primio je u petak katoličkog sveštenika Sarvaš Petera i tom prilikom uručio poklon lokalne samouprave...


- Srbobran je oduvek bio primer sredine gde se neguju tolerancija i međunacionalno uvažavanje i siguran sam da poslednjih nekoliko decenija u Srbobranu, što je to tako, zasluga pripada i Vama. 

Ovim rečima se obratio predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić parohu rimokatoličke crkve u Srbobranu, Sarvaš Peteru, u petak, kada ga je primio u svom kabunetu.

U ime opštinske uprave Čestić je uručio Sarvašu dar povodom crkvene slave, lap top i projektor u želji da opština pruži skroman doprinos unapređenju, pre svega verske nastave.

Gospodin Peter, zahvaljujući se na poklonu, istakao je da se gotovo tri decenije nalazi na čelu parohije u Srbobranu i da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa opštinskom upravom, kao i međunacionalnim odnosima u našoj sredini. Sve vreme službovanja u Srbobranu okarakterisao je kao izuzetan period svog života, gde je doživeo mnoge lepe trenutke, a posebno ga raduje kada na ulici prepozna poštovanje, a to nije retko, sugrađana koji nisu pripadnici katoličke vere.

- Još jednom hoću da Vam čestitam Slavu i pošto sam po prvi put prisustvovao misi u Vašoj crkvi, utisak koji nosim je bliskost i sličnost koju imamo, odnosno izuzetno male razlike u ispovedanju vere. U periodu koji je pred nama, lokalna samouprava na čijem čelu se nalazim će pomagati koliko može, kako katoličku, tako i pravoslavnu crkvu, a naravno nećemo zaboraviti ni ostale verske zajednice. Oduvek je crkva bila polazište i u najtežim vremenima, crkva je bila uvek sa narodom. Imajući svest o tome, ova lokalna uprava želi dobre odnose sa svim verskim zajednicama i da zajednički gradimo budućnost našeg malog grada, kazao je Čestić u razgovoru koji je bio pun uzajamnog poštovanja i uvažavanja.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign