Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/289/pobeda-mladosti/

Verzija za tampu / To ScreenviewPOBEDA MLADOSTI!


Mladalačkom energijom zasijao je u subotu Trg Republike gde je održan drugi street volleyball turnir za devojčice....


U subotu, obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti je nastavljeno odbojkaškim turnirom za devojčice, gde su pored dece iz Srbobrana učestvovale i devojčice, članice odbojkaških klubova iz Vrbasa, Karavukova, Odžaka, Kule, Novog Sada, Bačkog Gradišta, Novog Bečeja, Temerina, Prigrevice, Turije, Apatina, oko 70 ekipa i 350 takmičarki.

Odigrano je 104 utakmice na ukupno dvanaest terena, a od pet finalnih utakmica, jer takmičenje je bilo u pet kategorija, odbojkašice ŽOK Elan Volley igrale su četiri finala. Zlatne medalje osvojile su devojčice 2002 i 2005 godište, a srebrne 2003 i 2006 godište.

Organizator turnira bio je ŽOK Ellan Volley iz Srbobrana u saradnji sa opštinom Srbobran i Sportskim savezom opštine Srbobran, a turnir je otvorio predsednik opštine Neško Čestić.

- Želimo da znate da će ova opštinska vlast učiniti sve što može da se deci i mladima omogući da se bave sportom i žive zdravo. Naš mali grad ima potencijale za tako nešto i hoćemo da Srbobran bude mesto gde se neguje zdrav način života, rekreacija i sport. Nemojte da se razočarate ako izgubite i nemojte da odustajete. Naše sjajne odbojkašice su osvojile srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju i možda upravo među vama se danas nalazi neki budući učesnici igara i nosioci medalja. Neka pobedi sport i dobrodošli u Srbobran, kazao je između ostalog u svom obraćanju Čestić.

Predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine Petar Bogunović, gost ovog turnira, obećao je da će turnir u Srbobranu ući u kalendar sportskih nadmetanja ove organizacije.

foto: L.P.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign