Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

"BISER" KUPUJE MAŠINU ZA ŠTAMPU!


Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama u Vojvodini potpisao je prva dva ugovora o realizaciji projekata za razvoj socijalnog preduzetništva i zapošljavanja osoba sa intelektualnom ometenošću u Apatinu i Srbobranu. Komisija Saveza odlučila je da novac dodeli Udruženju građana “Breza”, iz Apatina i Udruženju “Biser” iz Srbobrana, a vrednost oba projekta iznosi oko 300.000 dinara.


Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama u Vojvodini postoji od 1967. godine.

Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama u Vojvodini čini 26 organizacija na teritoriji Vojvodine, a od 2017. godine na godišnjem nivou članice saveza plaćaju godišnju članarinu od 6.000 dinara.

Savez je odlučio da novcem prikupljenim od članarina podrži lokalne organizacije, pa je krajem 2019. godine raspisao prvi interni konkurs za korišćenje sredstava za razvoj socijalnog preduzetništva i zapošljavanja osoba sa intelektualnom ometenošću.

Predsednik Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama u Vojvodini Marko Košutić izrazio je nadu da će u narednom periodu biti više internih konkursa i da će više lokalnih zajednica dobiti određena sredstva, jer su se uverili koliko lokalnoj zajednici taj novac znači.

Predsednica Udruženja “Biser” Slavka Popić navela je da su konkurisali za sredstva za nabavku mašine za štampu na različitim materijalima.

- Zadovoljni smo jer imamo priliku da povećamo asortiman proizvoda u našoj prodavnici u kojoj prodajemo sveće, sapune i različite ukrasne predmete. U okviru naše organizacije od 2006. uključujemo u rad mentalno nedovoljno razvijene osobe i osobe sa drugim poteškoćama, i na ovaj način smo uspeli da stvorimo nešto što je dobro i za osobe sa invaliditetom i za kompletnu zajednicu Srbobrana, kazala je Popić za portal autonomija.info.

  

Postavio: Administrator dana 2020.07.07

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen