Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

PROŠLE NEDELJE DVA SLIKARSKA DRUŽENJA!


Na Katai salašu slikali su zajedno "Artovci" i "Biseraši", a u Domu kulture "Art" i "Atelje 05" iz Vrbasa...


Članovi dva udruženja su se družila u četvrtak 15.09.2016. godine na zajedničkom izletu. Udruženje za pomoć MNRO „Biser“ Opštine Srbobran realizovalo je u saradnji sa Udruženjem likovnih umetnika „Art“ iz Srbobrana petu po redu slikarsku koloniju na Katai salašu kod Malog Iđoša.  Celodnevni izlet je organizovan uz podršku Opštine Srbobran.

Zorica Paroški, psiholog udruženja Biser je za naš portal izjavila, da je ove godine u izletu učestvovalo ukupno 40 učesnika: „Tu su bili korisnici dnevnog boravka Udruženja „Biser“, deca iz hraniteljskih porodica, deca Romske nacionalnosti, deca opšte populacije, zaposleni u Udruženju „Biser“ i umetnici iz Udruženja „Art“. Dan na Katai salašu je počeo radno. Učesnici su se ove godine bavili reciklažom, odnosno tema dana bila je „Reciklaža“. Prvi deo dana je bio posvećen izradi radova od plastičnih flaša, konzervi, novina, i drugog materijala za reciklažu. Drugi deo dana je obuhvatao šetnju i obilazak salaša, slobodne aktivnosti na otvorenom.

Tokom boravka organizovan je i ručak za sve učesnika izleta“. Ona dodaje, da je oko 13 časova izlet je posetila i direktorka Doma kulture Branislava Sekulić i tokom svoje posete pogledala radove.

„Ovo je tradicionalno druženje dva udruženja koje podstiče inkluziju, saradnju dva udruženja i uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u dešavanja u lokalnoj zajednici“ rekla je na kraju  Zorica Paroški.

U subotu, Dom kulture u svom dvorištu organizovao je likovnu koloniju, a učestvovali su umetnici udruženja "Art" iz Srbobrana i gosti, članovi udruženja "Atelje 05" iz Vrbasa. Kolonija je upriličena u susret ovogodišnjem književnom događaju "Lenkin prsten", tako da će svi slikarski radovi nastali tokom ove kolonije biti izloženi polovinom novembra na izložbi koja će biti prateća manifestacija dodele književne nagrade za najlepšu ljubavnu pesmu nastalu u poslednjih godinu dana.  

Postavio: Srbobran.net dana 2016.09.20   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 53
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen