Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

NOVE MERE U BORBI PROTIV KORONA VIRUSA


Opštinski štab za vanredne situacije doneo je nove mere koje treba da doprinesu sprečavanju širenja infekcije covid 19. Neredba je sadržana u tri tačke, a saopštenje za javnost prenosimo u celosti:


REPUBLIKA SRBIJA
AUTONOMNA POKRAJINA VOJVODINA
OPŠTINA SRBOBRAN
Opštinski štab za vanredne situacije
Broj:82-3/2020
Dana:17.07.2020. godine
Srbobran, Trg Slobode 2


Na osnovu člana 43. Zakona o smanjenjurizikaodkatastrofa i upravljanjuvanrednimsituacijama („Službeniglasnik RS“ br.87/2018), Člana 9 Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilna zaštite na teritoriji opštine Srbobran „Službeni list opštine Srbobran“ br. 6/2011), Štab za vanredne situacije opštine Srbobran u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID 19 i nepovoljne epidemiološke situacije u Opštinama u okruženju, na telefonskoj sednici održanoj dana 17.07.2020. godine donosi :


N A R E D B U


1.Naređuje su upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i na otvorenom prostoru na teritoriji opštine Srbobran na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od 1,5m poput redova ispred prodavnica,apoteka,autobuskih stajališta i slično. Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru preporučuje se nošenje zaštitnih maski.


2.Naređuje su upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i javnim mestima na kojima nije moguće obezbediti distancu od 1,5m, roditelji, staratelji maloletne dece, dužni su da obezbede da njihova deca nose zaštitne maske.


3. Zabranjuje se okupljanje na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru više od 10 lica. Za vreme boravka na javnim mestima između okupljenih mora postojati distanca od 1,5m odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum 4m².


Komandant opštinskog štaba
Radivoj Paroški 

Postavio: Administrator dana 2020.07.17   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen