Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

UKUPAN BROJ INFICIRANIH KORONA VIRUSOM PORASTAO NA 61!


Troje naših sugrađana dobili su u prethodnih 24 sata, medicinsku potvrdu da su pozitivni na virus korona, potvrdili su nam u Domu zdravlja "dr Đorđe Bastić".


To znači da je u ovom drugom talasu infekcije ukupan broj zaraženih ovim virusom 41 pacijent, a dr Kladar u izjavi za TV Bačka je ocenio da je broj inficiranih veći jer ne javljaju se svi lekaru, a imamo i građane koji su asimptomatski.

- Mladi imaju dosta asimptomatski slučajeva i sa blažom kliničkom slikom i to nije toliki problem, mada podsetiću mi smo imali na teritoriji naše opštine i jednog mladog čoveka od 30 godina koji je preminuo od covid 19 infekcije. Problem je što mladi infekciju prenose na svoje roditelje, bake i deke, kazao je dr Kladar i dodao:

- Zato koristim ovu priliku da ih još jednom zamolim da shvate ozbiljnost i da se ponašaju u skladu sa situacijom, jer ovaj problem neće rešiti zdravstveni sistem. Mi rešavamo posledice i imamo ograničene mogućnosti, zdravstvene i materijalnei ljudske resurse. Treba da znate da naši radnici nisu koristili godišnje odmore, da pate i njihove porodice, pa bih zamolio sve da imaju i to u vidu, rekao je dr Kladar.

Covid ambulanta radi svakog dana u Domu zdravlja od 7 do 20h, a vikendom od 9 do 18 časova. U toku noći radi hitna služba.

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 339 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 9.436 testiranih uzoraka, objavljeno je na zvaničnom sajtu Covid-19. Preminulo je još osam osoba.Trenutno su na respiratoru 162 osobe. Od početka epidemije u Srbiji su potvrđena ukupno 25.552 slučaja korona virusa, a preminule su 573 osobe.Testirane su ukupno 668.984 osobe koje su ispunjavale kriterijum definicije slučaja.

15.52 - U KCV-u hospitalizovano je 311, na respiratoru 17 osoba. U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 311 pacijenata kod kojih je potvrđen virus korona, a 17 je, s obzirom na njihovo zdravstveno stanje, na respiratoru, saopšteno je iz te zdravstvene institucije. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 26 pacijenata kod kojih je potvrđen Kovid 19.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.07.31

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin