Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2946/ukupan-broj-inficiranih-korona-virusom-porastao-na-61/

Verzija za tampu / To ScreenviewUKUPAN BROJ INFICIRANIH KORONA VIRUSOM PORASTAO NA 61!


Troje naših sugrađana dobili su u prethodnih 24 sata, medicinsku potvrdu da su pozitivni na virus korona, potvrdili su nam u Domu zdravlja "dr Đorđe Bastić".


To znači da je u ovom drugom talasu infekcije ukupan broj zaraženih ovim virusom 41 pacijent, a dr Kladar u izjavi za TV Bačka je ocenio da je broj inficiranih veći jer ne javljaju se svi lekaru, a imamo i građane koji su asimptomatski.

- Mladi imaju dosta asimptomatski slučajeva i sa blažom kliničkom slikom i to nije toliki problem, mada podsetiću mi smo imali na teritoriji naše opštine i jednog mladog čoveka od 30 godina koji je preminuo od covid 19 infekcije. Problem je što mladi infekciju prenose na svoje roditelje, bake i deke, kazao je dr Kladar i dodao:

- Zato koristim ovu priliku da ih još jednom zamolim da shvate ozbiljnost i da se ponašaju u skladu sa situacijom, jer ovaj problem neće rešiti zdravstveni sistem. Mi rešavamo posledice i imamo ograničene mogućnosti, zdravstvene i materijalnei ljudske resurse. Treba da znate da naši radnici nisu koristili godišnje odmore, da pate i njihove porodice, pa bih zamolio sve da imaju i to u vidu, rekao je dr Kladar.

Covid ambulanta radi svakog dana u Domu zdravlja od 7 do 20h, a vikendom od 9 do 18 časova. U toku noći radi hitna služba.

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 339 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 9.436 testiranih uzoraka, objavljeno je na zvaničnom sajtu Covid-19. Preminulo je još osam osoba.Trenutno su na respiratoru 162 osobe. Od početka epidemije u Srbiji su potvrđena ukupno 25.552 slučaja korona virusa, a preminule su 573 osobe.Testirane su ukupno 668.984 osobe koje su ispunjavale kriterijum definicije slučaja.

15.52 - U KCV-u hospitalizovano je 311, na respiratoru 17 osoba. U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 311 pacijenata kod kojih je potvrđen virus korona, a 17 je, s obzirom na njihovo zdravstveno stanje, na respiratoru, saopšteno je iz te zdravstvene institucije. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 26 pacijenata kod kojih je potvrđen Kovid 19.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign