Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SRBOBRAN DOBIO NOVOG PREDSEDNIKA OPŠTINE, POBEDILA MLADOST!


Odbornici SO Srbobran danas su izabrali novu opštinsku vlast. Na čelu opštine od danas je Radivoj Debeljački (29 god.) master politikolog, dosadašnji član Opštinskog veća i istaknuti član Opštinskog odbora Srpske napredne stranke. Za njegovu zamenicu izabrana je Milica Zarić (28 god.) dipl. ekonomista koja na ovo mesto dolazi sa pozicije direktora Doma kulture.


Skupštinom će u narednom periodu predsedavati, kao i u predhodnom mandatu Milena Alargić, dok će funkciju njene zamenice vršiti Slobodanka Gradinac.

Na danas održanoj konstitutivnoj sednici SO Srbobran prihvaćen je predlog da u Opštinskom veću budu:

dr Ilija Gazepov - ekologija i socijalna zaštita

dr Goranka Ašćerić - zdravstvo

Miloš Jovanović - privreda, poljoprivreda i komunalno uređenje

Beata Sabadoš Fodor - informisanje

Jovica Andrić - sport, omladina i turizam

Opštinsku vlast u narednom mandatu pored najveće odborničke grupe "Aleksandar Vučić - za našu decu" činiće Savez Vojvođanskih Mađara, Srpska radikalna stranka i GG "Zoran Dudvarski", ukupno 22 odbornika, dok će u opoziciji biti odbornička grupa Socijalističke partije Srbije i odbornik GG "Savez za Srbobran, Turiju i Nadalj", Marko Lutkić (6 odbornika).

Evo šta je nakon izbora na mesto predsednika opštine odbornicima kazao u svom obraćanju, do sada najmlađi predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački:

 

Na današnjoj sednici umesto dosadašnje direktorke Doma kulture, Milice Zarić, u vd status direktora ove kulturne ustanove izabrana je Sonja Stojnović (32 god.) master učiteljica iz Nadalja.

Mimo zvaničnog dela sednice, saznali smo da, po svemu sudeći, doskorašnji predsednik opštine, Radivoj Paroški svoju političku karijeru nastavlja u pokrajinskim organima kao zamenik jednog od pokrajinskih sekretara, a da će Zoran Dudvarski biti jedan od pomoćnika predsednika opštine.

Ostaće upamćeno, s obzirom na epidemiološku situaciju, da je sednica održana "pod maskama", odnosno da su svi prisutni u sali SO Srbobran bili u obavezi da nose zaštitne maske, a pre ulaska u salu svima je izmerena temperatura i izvršena je dezinfekcija obuće i ruku.

Jedna od zanimljivosti današnjeg zasedanja svakako je stajling predsednice i zamenice SO Srbobran. Obe su bile obučene u crveno, a na naše pitanje da li je to dogovor, Milena Alargić samo se zagonetno nasmejala, dok je Boba Gradinac, takođe uz osmeh prokometarisala da je crveno na radost pobede.

S.Š.

- 

Postavio: Administrator dana 2020.08.21   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


Toše Proeski In memoriam 25.01.1981 - 16.10.2007.

Pretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin