Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

PONOSNI SMO NA SRBOBRANSKU BRAZDU


Ovo je rekao Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran povodom održavanja 21. Srbobranske brazde koja je ove godine usled epidemiološke krize i mera Štaba za vanredne situacije održana u drugačijem ambijentu i bila je revijalnog karaktera.


Subota je bio dan za oranje. Okupili se orači još jednom u srbobranskom ataru da provere ko može da uzore najbolju brazdu, ali ovaj put nisu se takmičili. Bilo je to ovaj put da se održi tradicija, da očuvamo nešto što gradi Srbobran, brižljivo i temeljno već 21. godinu. Ovaj put svi su pobednici jer manifestacija koja je u svetu poljoprivrede odavno izašla iz lokalnih okvira bila je revijalnog karaktera, da pokažemo šta imamo i koliko možemo, ali i da iskažemo zahvalnost onima koji se svakodnevno bore sa koronom koja nam dobrano kreira živote u ovoj 2020. godini.

- Mesna zajednica koju predstavljam je i ove godine, uz podršku lokalne samouprave, organizovala manifestaciju koja najbolje oslikava poljoprivredni kraj u kojem živimo - 'Srbobransku brazdu'. Ove godine zbog posebnih okolnosti ona ima poseban značaj. Okupljanjem orača želimo da pružimo podršku svim ljudima koji su u ovoj godini dali sebe maksimalno u borbi protiv koronavirusa. Takođe, želimo svojom istrajnošću da pružimo podršku i onima koji se bore sa bolešću i možda najvažnije, da odamo počast našim građanima koji su u toj bitci izgubili živote. Nismo želeli da prekinemo tradiciju koja traje već 21 godinu i u tome se ogleda naša istrajnost, kazao je u izjavi za medije "glavni i odgovorni" za ovu Brazdu, Ninoslav Jokanović, predsednik Saveta MZ Srbobran.

U ataru okružen traktorima, vrednim poljoprivrednicima i u vojvođanskoj prašini bio je na avgustovskom suncu i Radivoj Debeljački, predsednik opštine koji je izašao da vidi tu flotilu koja je digla prašinu i ko su ti moderni Kraljevići Marko što oru sve živo! Debeljački se u jednom trenutku obratio medijima u želji da iskaže zahvalnost organizatorima i učesnicima 21. Srbobranske brazde, ali i ukaže na značaj ove manifestacije:

Dogodine, daće Bog da bude sve kako treba pa da i Brazda bude takmičarska, da se okrene neko prase, jagnje, upali vatra ispod kotlića, a tamburaši zasviraju uz dobro vino onu našu staru "Sentomašu lazo hej"!

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2020.09.06   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen