Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2991/slava-crkve-uzvienje-svetog-krsta/

Verzija za tampu / To ScreenviewSLAVA CRKVE UZVIŠENJE SVETOG KRSTA


Vernici rimokatoličke veroispovesti slavili su uz svečanu misu slavu hrama "Uzvišenje svetog krsta" u Srbobranu. Službovao je sveštenik iz Indonezije Elias Ohoiledwarin. Pored njega svečanosti je prisustvovalo još 15 sveštenika iz cele Vojvodine, kao i paroh pravoslavne crkve u Srbobranu, Jovan Kezan.


Svečanoj misi u crkvi Uzvišenja Svetog Krsta prisustvovali su pored vernika i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, Milica Zarić, zamenica predsednika opštine, članovi Opštinskog veća, Beata Fodor Sabadoš, dr Ilija Gazepov i Beata Vekonj, pomoćnica predsednika opštine.

U čestitki koju je uputio vernicima rimokatoličlke crkve u našoj opštini Radivoj Debeljački, predsednik opštine je rekao:

- Moderni Srbobran izgrađen je na temeljima tolerancije, zajedništva i solidarnosti, i samo takvi odnosi među njegovim ljudima mogu doneti dalji napredak i bolju budućnost. Sa iskrenim zadovoljstvom našim prijateljima, komšijama, saradnicima rimokatoličke veroispovesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom slave crkve Uzvišenja Svetog Krsta, još jednog simbola Srbobrana, sa željom da im praznik donese zadovoljstvo i osmeh u porodice, ali i ulije novu snagu u poslovima na unapređenju života svih građana Srbobrana. Opasnosti koje su pred nas došle sa koronavirusom, treba da nas još snažnije ujedine, da pokažemo da za zajedništvo ne postoje nerešivi izazovi. Želimo da svaka naša nacionalna zajednica neguje svoju kulturu, tradiciju, jezik, pismo, muziku, jer samo kroz prožimanja možemo bogatiti svoju sredinu.

Ove godine svečanost obeležavanja slave hrama "Uzvišenje Svetog krsta" protekla je uz primenu epidemioloških mera koje je propisao Krizni štab za sprečavanje pandemije u našoj zemlji.

Pogledajte galeriju fotografija OVDE

S.N.

Foto: Laslo Paracki
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign