Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2994/otvoren-konkurs-povodom-evropske-nedelje-mobilnosti/

Verzija za tampu / To ScreenviewOTVOREN KONKURS POVODOM EVROPSKE NEDELJE MOBILNOSTI


Povodom Evropske nedelje mobilnosti koja se svake godine održava od 16. do 22. septembra Opština Srbobran organizuje likovni konkurs na temu "Krećem se, a ne zagadjujem životnu sredinu".


Na likovnom konkursu učestvuju učenici od prvog do četvrtog razreda iz svih osnovnih škola naše opštine. Nakon što najbolji radovi budu izabrani biće izloženi u osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin Uča" u Nadalju.

Poklončiće za učenike koji najbolje odgovore na zadatu temu dodeliće Opština Srbobran u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran.

Evropska nedelja mobilnosti je godišnja kampanja održive urbane mobilnosti, organizovana od strane mreža gradova Eurocities (koja ima ulogu koordinatora), Energy-Cities i Climate Alliance, uz političku i finansijsku podršku Evropske komisije i njenog Generalnog direktorata za životnu sredinu.

Cilj kampanje, koja se održava svake godine od 16. do 22. septembra, je da podstiče lokalne uprave širom Evrope da uvode i promovišu mere održivog saobraćaja i da ponude svojim građanima alternative upotrebi automobila.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign