Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

BIZNIS SUSRET - OD IDEJE DO REALIZACIJE


U subotu, 3. oktobra 2020. godine, u Gimnaziji i ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" u Srbobranu, održan je, sada već tradicionalan susret srednjoškolaca iz Kule, Vrbasa, Bačke Topole i Srbobrana. Povod za susret je bila realizacija projekta "Biznis susret - od ideje do realizacije", čiji je pokrovitelj Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Autonomne pokrajine Vojvodine.


Projekat su osmislile profesorica istorije Svetlana Pajić Jojkić i profesorica geografije Tijana Melezović, uz podršku direktorice škole Marije Tutorov.
U realizaciji projekta je učestvovalo 16 učenika koji su bili predstavnici učeničkih kompanija i njihovi mentori koji su im pomagali u formiranju biznis plana i ideja.


U prvom delu dana, mentori i profesorice su održale krataka predavanja o učeničkim kompanijama, njihovom značaju, o pisanju biznis planova i značaju marketinga u savremenom društvu.


Nadmetanje učenika počelo je nešto nakon 14 časova. Mladi i organizovani timovi pripremili su svoja izlaganja, uredili štandove i prezentacija ideja je započeta. Kreativnost i preduzetnički duh mladih ljudi koji su delovali kao jedno, vrlo brzo se ispoljio u svakom timu.
Ideje su bile različite, jedinstvene i kako oni kažu "bez konkurencije".


Žiri je prilikom ocenjivanja ideje, prezentacije i uređenosti štanda imao veoma težak zadatak, tako da su se u konačnoj odluci pridružili i učenici svojim glasanjem.


Pobednički tim je došao iz Poljoprivredne škole u Bačkoj Topoli, sa profesoricom Mirjanom Ivanović. Oni su osmislili i napravili organski produkt "Livadski med sa šipurkom". Nagrađeni su smart satovima. Drugoplasirani tim "Komšije" je predstavljao učeničku kompaniju iz Gimnazije i ekonomske škole "Svetozar Miletić" u Srbobranu, čiji je mentor bila profesorica Anica Zeremski. Njihova ideja je bila da naprave aplikaciju koja bi pružila sve neophodne informacije i savete mlađim i starijim građanima opštine, uz oslonac na volontere koji bi bili deo kompanije. Nagrađeni su slušalicama.Dve škole su podelile treće mesto: Gimnazija "Žarko Zrenjanin" iz Vrbasa i Ekonomsko-trgovinska škola iz Kule.


Učenici iz Gimnazije "Žarko Zrenjanin" su sa mentorom Đuričić Mladenom osmislili aplikaciju "Šapa u srcu", sa idejom brige o kućnim ljubimcima u trenucima kada gazde nisu u prilici da im pruže neophodnu pažnju. Nagrađeni su selfi štapovima.


Ekonomsko-trggovinska škola je sa profesoricom Tatjanom Bublić osmislila izradu maske za mobilni telefon, na kojoj bi se nalazile solarne pločice, koje bi omogućile punjenje baterije mobilnog telefona u toku dana. Nagrađeni su eksternim baterijama.
U otpakivanju poklona, menjanjima poklona i osmesima, pozdravili smo se sa novim licima, u nadi da ćemo se opet negde ponovo sresti. 

Postavio: Administrator dana 2020.10.04   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen