Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3018/nedelja-ispred-nas-u-znaku-dece/

Verzija za tampu / To ScreenviewNEDELJA ISPRED NAS U ZNAKU DECE!


Ovogodišnja Dečija nedelja počinje 5.10.2020.Održava se pod sloganom "Podeljena sreća, dva puta je veća!". Ustanove naše opštine čiji su korisnici deca obeležiće je prigodnim aktivnostima.Kako će izgledati Dečija nedelja u OŠ "Vuk Karadžić" saznajemo od direktorke škole, Julkice Popović.


Dečija nedelja u "Vuku" koji je poznat po raznovrsnim aktivnostima tokom ovog tradicionalnog jednonedeljnog dečijeg praznika, ove godine će biti limitirana propisanim pandemijskim merama. Zaposleni i učenici su vodili računa o tome da ne bude nedozvoljenog okupljanja, tako da će se neke od aktivnosti odvijati i on line. Mladi slikari, učenici škole, odazvali su se na poziv Doma kulture da svojim radovima učestvuju u izložbi povodom Dečije nedelje, ali su priredili izložbe i u holu škole sa svim svojim učiteljicama i nastavnicima likovne kulture Đorđem Ćorićem i Jelenom Popović.


Učenički parlament će svoje aktivnosti imati u on line prostoru-prezentacijama, tekstovima, fotografijama i rezultatima ankete među učenicima, a sve na temu solidarnosti i saradnje.Parlamentarce su kroz ove aktivnosti vodile koordinator Ružica Milić i psiholog Violeta Pivnički.


Nastavnica građanskog vaspitanja Teodora Delić će sa svojim učenicima snimati edukativni video materijal. Sve navedeno biće dostupno na školskom sajtu, a takođe i podeljeno u odeljenjskim viber grupama učenika i roditelja. Učiteljice i mlađi učenici će darivati knjige i igračke produženom boravku i ostavljati poruke prijateljstva svojim drugarima iz druge smene, s obzirom na to da su odeljenja podeljena i nemaju priliku da se u školi viđaju i druže.Održaće i sportski dan u kome će se igrati igre koje poštuju socijalnu distancu.


U toku Dečije nedelje intenziviraće se humanitarne akcije "Čepom do osmeha" i " Pomoć devojčici Lani Jovanović" tako da iz škole pozivaju sve učenike i roditelje da daju svoj doprinos.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign