Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

NISMO SAMI NA SVETU!


- Bez zajedničke sreće čovek ne može biti srećan, ovo su reči predsednika opštine Srbobran, Radivoja Debeljačkog koji u okviru Dečije nedelje obilazi vrtiće u našoj opštini.


Sa svojim najbližim saradnicima, Milicom Zarić, svojom zamenicom, Ninoslavom Jokanovićem, odbornikom i predsednikom Saveta MZ Srbobran i Jovicom Andrićem članom Opštinskog veća zaduženim za oblast sporta i omladine, Radivoj Debeljački danas je posetio dečiji vrtić "Snežana" u Srbobranu. Pored dece koja su mu poklonila jedan svoj rad koji će, kako je obećao, naći svoje mesto u opštini, sačekalo ga je osoblje ovog vrtića i direktorka PU "Radost", Biljana Bajić, koja se zahvalila na podršci koju lokalna samouprava pruža ovoj ustanovi, kao i na današnjoj poseti.

U dvorištu vrtića posađeno je jedno drvo u znak sećanja na ovogodišnju Dečiju nedelju koja se obeležava pod sloganom "Podeljena sreća, dva puta je veća!" Na naše pitanje koliko je solidarnost odlika sredine u kojoj živimo Debeljački je rekao:

- Mislim da je naša sredina vrlo solidarna i to pokazuju mnogi primeri humanosti koji su i u poslednje vreme dosta aktuelni. To je nešto što je prepoznatljivost Srbobranaca. Slogan ovogodišnje Dečije nedelje treba da bude samo jedan podsetnik da nismo sami na svetu i da bez zajedničke sreće ne može čovek biti srećan. Mislim da je veoma važno da deca u najmlađem uzrastu razumeju ovu poruku. Srbobran je poznat i po multikulturalnosti i mi smo zaista ponosni što u našoj sredini postoje ljudi koji imaju različitu veroispovest i pripadaju različitim nacijama i što to sve odlično funkcioniše, što jasno govori o tome da živimo tako da je solidarnost prisutna, kao i multikulturalnost i da zajednički delimo ono što imamo.

Na pitanje kako ćemo zadržati ovu decu da sutra ostanu u Srbobranu, Debeljački je odgovorio:

- To je jedna od uloga koju treba da imaju svi donosioci odluka u našoj sredini. Veoma je važno da razmišljamo o budućnosti, o razvoju naše opštine, ali ne samo u infrastrukturnom smislu, kada to kažem mislim na ulepšavanje, nego da razmišljamo i o tome gde će se ta deca sutra zaposliti, da li će uspeti da se pronađu. Mi smo jedna mala sredina koja ima problem kako da zadrži mlade i zato ćemo se boriti da fokus bude na pitanju kako da zadržimo mlade, jer oni su budućnost naše zajednice, jer bez toga nema ni budućnosti Srbobrana.

Danas je Debeljački posetio još jedan vrtić u Srbobranu, a za sutra su najavljene posete vrtićima u Turiji i Nadalju.

 

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2020.10.06   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen