Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

BRZA REAKCIJA NADLEŽNIH SLUŽBI - U SRBOBRANU NEMA MESTA FAŠIZMU!


Nakon što smo juče primetili da je na jednom od zidova zgrade hotela "Elan", očigledno zlonamerno nepoznati počinilac ispisao kukasti krst i fotografiju objavili na našoj facebook stranici, reagovalo se iz opštine i jutros je ovaj simbol fašizma uklonjen.


Uz komentar "Ovo nije dobro!" citirajući čuvenu izjavu Alberta Anštajna - "Ljudska glupost i svemir su beskonačni. Za ovo drugo nisam siguran.", objavili smo fotografiju koja je nastala u popodnevnim satima, a na kojoj je grafit sa jednog od zidova hotela "Elan".

- Ovde nikad nije bilo mesta za fašizam i kroz svoju istoriju Srbobran je nebrojano puta dokazao da je svoj slobodarski duh spreman da brani po svaku cenu. Opština Srbobran je sredina u kojoj u miru i slozi žive građani različitih nacija i veroispovesti i zato nikad nećemo dozvoliti nikome da na bilo koji način narušava ono za čega su se generacije borile, rekao je Debeljački i dodao:

- Naš zadatak je da svaki put kada neko pokuša da na bilo koji način afirmiše ideje koje vređaju osećanja naših građana i propagiraju sadržaje koji nisu u skladu sa demokratskim principima na kojima počiva naše društvo takve pokušaje sečemo u korenu. Upravo zbog toga naše službe su reagovale i sramni grafit je jutros uklonjen, rekao je za naš portal Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran.

Nakon usvajanja kao simbola nemačke Nacional-socijalističke radničke partije i Adolfa Hitlera, kukasti krst uglavnom asocira na fašizam, rasizam, Drugi svetski rat i holokaust.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2020.10.08

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen