Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

PREDSEDNIK OPŠTINE U POSETI BISERU!


Radna nedelja koja je ostala za nama je u velikom delu bila posvećena obeležavanju Dečije nedelje. U tom svetlu predsednik opštine Radivoj Debeljački posetio je niz objekata PU Radost, kao i škola u našoj opštini družeći se sa najmlađima. Danas je bio u Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama - Biser.


Ova poseta bila je dan pre nego se širom sveta obeležava Svetski dan mentalnog zdravlja, pa se može okarakterisati i kao doprinos i posveta desetom oktobru. Zajedno sa saradnicima, Milicom Zarić, zamenicom predsednika opštine, i dr Ilijom Gazepovim, članom Opštinskog veća, Debeljački se susreo i razgovarao sa mladima koji koriste usluge "Bisera", kao i sa predsednicom udruženja Slavkom Popić.

- S obzirom na to kako je ovaj objekat nekada izgledao, pravo je zadovoljstvo videti ga potpuno renoviranog, spolja i iznutra, a kad se tome doda očigledno zadovoljstvo zaposlenih u 'Biseru' i korisnika njihovih usluga, jasno je da su uložena sredstva i zalaganje ljudi opravdani, odlično usmereni i služe opštem dobru. Iako je 'Biser' udruženje građana, ja lično nikad ih nisam odvajao od institucija koje su deo sistema lokalne samouprave, jer je reč o organizaciji koja je potpuno posvećena brizi o osobama sa smetnjama u razviju i bez njihovog rada mnogi naši građani bi morali da putuju u druge opštine da dobiju potrebne usluge, što bi im značajno otežavalo život, rekao je prilikom ove posete Debeljački i dodao:

- Zbog toga je obaveza opštine da učini maksimalan napor i pruži podršku Udruženju 'Biser'. Danas smo došli u posetu povodom Dečije nedelje, ali sam želeo i da svima u udruženju lično saopštim da iako je došlo do promene na vodećim pozicijama u opštini, neće doći do promene u odnosu ka ovoj organizaciji. Naša podrška će biti u skladu sa mogućnostima, ali i dalje značajna, rekao je Debeljački prilikom posete dnevnom boravku "Bisera". 

Debeljački je posebno zahvalio mnogim Srbobrancima koji su pokazali humanost i solidarnost u učestvovali u rekonstrukciji "Bisera".

Saradnja Lokalne samouprave i Bisera je na zavidnom nivou i praktično sinergijom u interesu svih građana i ravnopravnosti su postignuti mnogi pozitivni rezultati.

- Hvala na podršci koja je  kontinuirana i omogućava nam da radimo. Zahvaljujući opštini Srbobran dostigli smo ovaj nivo razvoja usluga i socijalne zaštite, ali i uredili i opremili ovakav dnevni boravak, kakvih je malo u Vojvodini. Pored dnevnog boravka, još 100 dece ima usluge ranog tretmana. Moram istaći odlučnu saradnju sa svim vrtićima, školama, Domom zdravlja, i trudimo se da na vreme prepoznamo dete sa određenim problemima i uključimo rad sa defektolozima. Sve je podignuto na viši nivo, ali je naš cilj da proširimo usluge. Prateći interese korisnika, procenjujemo da će nam u budućnosti biti potrebno da razvijamo uslugu stanovanja uz podršku, koja je najhumanija i najprihvatljivija za osobe sa invaliditetom. U narednom periodu nas očekuje zajednički rad sa Centrom za socijalni rad u stvaranju pravne podloge za pokretanje novih usluga, rekla je Slavka Popić, predsednica ovog Udruženja

S.N.. 

Postavio: Administrator dana 2020.10.09   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin