Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

PREDSEDNIK OPŠTINE U POSETI BISERU!


Radna nedelja koja je ostala za nama je u velikom delu bila posvećena obeležavanju Dečije nedelje. U tom svetlu predsednik opštine Radivoj Debeljački posetio je niz objekata PU Radost, kao i škola u našoj opštini družeći se sa najmlađima. Danas je bio u Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama - Biser.


Ova poseta bila je dan pre nego se širom sveta obeležava Svetski dan mentalnog zdravlja, pa se može okarakterisati i kao doprinos i posveta desetom oktobru. Zajedno sa saradnicima, Milicom Zarić, zamenicom predsednika opštine, i dr Ilijom Gazepovim, članom Opštinskog veća, Debeljački se susreo i razgovarao sa mladima koji koriste usluge "Bisera", kao i sa predsednicom udruženja Slavkom Popić.

- S obzirom na to kako je ovaj objekat nekada izgledao, pravo je zadovoljstvo videti ga potpuno renoviranog, spolja i iznutra, a kad se tome doda očigledno zadovoljstvo zaposlenih u 'Biseru' i korisnika njihovih usluga, jasno je da su uložena sredstva i zalaganje ljudi opravdani, odlično usmereni i služe opštem dobru. Iako je 'Biser' udruženje građana, ja lično nikad ih nisam odvajao od institucija koje su deo sistema lokalne samouprave, jer je reč o organizaciji koja je potpuno posvećena brizi o osobama sa smetnjama u razviju i bez njihovog rada mnogi naši građani bi morali da putuju u druge opštine da dobiju potrebne usluge, što bi im značajno otežavalo život, rekao je prilikom ove posete Debeljački i dodao:

- Zbog toga je obaveza opštine da učini maksimalan napor i pruži podršku Udruženju 'Biser'. Danas smo došli u posetu povodom Dečije nedelje, ali sam želeo i da svima u udruženju lično saopštim da iako je došlo do promene na vodećim pozicijama u opštini, neće doći do promene u odnosu ka ovoj organizaciji. Naša podrška će biti u skladu sa mogućnostima, ali i dalje značajna, rekao je Debeljački prilikom posete dnevnom boravku "Bisera". 

Debeljački je posebno zahvalio mnogim Srbobrancima koji su pokazali humanost i solidarnost u učestvovali u rekonstrukciji "Bisera".

Saradnja Lokalne samouprave i Bisera je na zavidnom nivou i praktično sinergijom u interesu svih građana i ravnopravnosti su postignuti mnogi pozitivni rezultati.

- Hvala na podršci koja je  kontinuirana i omogućava nam da radimo. Zahvaljujući opštini Srbobran dostigli smo ovaj nivo razvoja usluga i socijalne zaštite, ali i uredili i opremili ovakav dnevni boravak, kakvih je malo u Vojvodini. Pored dnevnog boravka, još 100 dece ima usluge ranog tretmana. Moram istaći odlučnu saradnju sa svim vrtićima, školama, Domom zdravlja, i trudimo se da na vreme prepoznamo dete sa određenim problemima i uključimo rad sa defektolozima. Sve je podignuto na viši nivo, ali je naš cilj da proširimo usluge. Prateći interese korisnika, procenjujemo da će nam u budućnosti biti potrebno da razvijamo uslugu stanovanja uz podršku, koja je najhumanija i najprihvatljivija za osobe sa invaliditetom. U narednom periodu nas očekuje zajednički rad sa Centrom za socijalni rad u stvaranju pravne podloge za pokretanje novih usluga, rekla je Slavka Popić, predsednica ovog Udruženja

S.N.. 

Postavio: Administrator dana 2020.10.09   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen