Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

OBELEŽEN DAN OPŠTINE SRBOBRAN


Polaganjem venaca i cveća na spomenik palim žrtvama u II Svetskom ratu u borbi protiv fašizma i Svečanom sednicom SO Srbobran danas je obeležen Dan opštine Srbobran i 19. oktobar, dan kada je u II Svetskom ratu oslobođen Srbobran od okupatora.


Vence su na spomenik na Trgu slobode pored predstavnika lokalne samouprave položili predstavnici više udruženja i političkih partija, a na Svečanoj sednici dodeljene su Oktobarska nagrada i zahvalnice povodom Dana opštine Srbobran nagrađenima za svoj rad i doprinos razvoju naše opštine.Cveće je položeno na spomenik i grobno mesto vojniku Sovjetske armije, Borisu Mihajloviču Korotkovu koji je poginuo u borbama prilikom oslobođenja Srbobrana pre 76 godine.

Donosimo govore koje je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački održao prilikom polaganja venaca i na Svečanoj sednici, zatim dobitnice Oktobarske nagrade dr Hargite Horvat Futo, koja se u ime nagrađenih obratila odbornicima i građanima u sali SO Srbobran, kao i nastup Gradskog hora "Zora", koji je na kraju Svečane sednice izveo pesmu "Ovo je Srbija".

Pored dr Hargite Horvat Futo koja je dobila ove godine najveće priznanje koje dodeljuje pojedincima za svoj rad naša opština, zahvalice SO Srbobran dobili su Bora Miković - za humana dela, Udruženje “NAŠA PRIČA“ Srbobran - za humana dela, Dragan Krnjetin - za postignute rezultate i uspehe u radu i humana dela, i volonteri pri mesnim zajednicama naše opštine - za humana dela.

 

 

Nakon sednice u maloj sali SO Srbobran priređen je prigodan koktel.

S.N.

 

  

Postavio: Administrator dana 2020.10.19   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin