Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

SRBOBRAN NA VOJNIČKOJ PASULJIJADI U VETERNIKU!


Predvođeni predsednikom opštine Neškom Čestićem, Srbobranci su danas kuvali vojnički pasulj u Veterniku...


Vojnička pasuljijada u Veterniku se održava danas. Reč je humanitarnoj manifestaciji koja ima i takmičarski deo. Sav novac prikupljen od prijava učesnika biće namenjen u humanitarne svrhe, a svi koji svrate na Pasuljijadu, moći će besplatno da ručaju, poručio je organizator.

Pasuljijadu organizuje Mesna zajednica Veternik u saradnji sa Prvom brigadom kopnene vojske. Veternik je nastao kada je kralj Aleksandar ratnim borcima koji su se borili na planini Veternik u Makedoniji, poklonio ovaj deo zemlje. Upravo zbog toga, vojnici su danas u Veterniku, gde kuvaju pravi vojnički pasulj.

Osim pripadnika vojske pasulj kuva još 35 ekipa, među kojima je i naša, predvođena predsednikom opštine, Neškom Čestićem. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, a očekuje se da će biti besplatno podeljeno preko 3000 porcija vojničkog pasulja.

Kazan Srbobranaca u kome se kuvao vojnički pasulj, posetili su Andrej Vučić, istaknuti član SNS, Damir Zobenica potpredsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, profesor doktor Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Zdravko Jelušić, predsednik skupštine Novog Sada i mnogi drugi funkcioneri grada i pokrajine... 

Postavio: Administrator dana 2016.09.24   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


AKI RAHIMOVSKI 05.06.1955. - 22.01.2022.

Pretraga
Partneri
Oglasi
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen