Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/304/srbobran-na-vojnikoj-pasuljijadi-u-veterniku/

Verzija za štampu / To ScreenviewSRBOBRAN NA VOJNIČKOJ PASULJIJADI U VETERNIKU!


Predvođeni predsednikom opštine Neškom Čestićem, Srbobranci su danas kuvali vojnički pasulj u Veterniku...


Vojnička pasuljijada u Veterniku se održava danas. Reč je humanitarnoj manifestaciji koja ima i takmičarski deo. Sav novac prikupljen od prijava učesnika biće namenjen u humanitarne svrhe, a svi koji svrate na Pasuljijadu, moći će besplatno da ručaju, poručio je organizator.

Pasuljijadu organizuje Mesna zajednica Veternik u saradnji sa Prvom brigadom kopnene vojske. Veternik je nastao kada je kralj Aleksandar ratnim borcima koji su se borili na planini Veternik u Makedoniji, poklonio ovaj deo zemlje. Upravo zbog toga, vojnici su danas u Veterniku, gde kuvaju pravi vojnički pasulj.

Osim pripadnika vojske pasulj kuva još 35 ekipa, među kojima je i naša, predvođena predsednikom opštine, Neškom Čestićem. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, a očekuje se da će biti besplatno podeljeno preko 3000 porcija vojničkog pasulja.

Kazan Srbobranaca u kome se kuvao vojnički pasulj, posetili su Andrej Vučić, istaknuti član SNS, Damir Zobenica potpredsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, profesor doktor Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Zdravko Jelušić, predsednik skupštine Novog Sada i mnogi drugi funkcioneri grada i pokrajine...
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign