Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

DUNAVSKI KUP U SRBOBRANU!


Srbobran je juče ugostio bicikliste koji ove godine su voze 24. Dunavski kup i takmiče se za titulu najboljeg...


Dunavski kup je međunarodna trka biciklista amatera i veterana, koja se ove godine održava 24.put. Srbobran je po prvi put upisan na mapu ove manifestacije i juče je ugostio oko četrdesetak biciklista iz regiona.

Skup je bio ispred zgrade opštine, a nakon prijavljivanja biciklisti su se u rekreativnoj vožnji praćeni policijom i predvođeni predsednikom opštine Srbobran, Neškom Čestićem uputili na stazu.

Vožene su dve trke, a organizator je pistu postavio na Prekom putu koji povezuje Bečejski put i put Srbobran - Feketić, preko Segedinskog puta.

Pre početka takmičenja sve učesnike 18.trke Dunavskog kupa pozdravio je predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić, a zauzvrat od organizatora, Tibora Tarjana dobio je plaketu Dunavskog kupa.

- Iduće godine će biti 200 godina od kako je napravljen prvi bicikl, a prošlo je tačno 120 godina od kako je u Srbiji organizovana prva biciklistička trka.Svi vi koji ćete danas učestvovati u 18.trci ovogodišnjeg Dunavskog kupa ste nastavljači jedne duge i lepe tradicije.

Danas to zvuči kao anegdota, ali kada je pre 200 godina nemački baron Karl Von Drajz napravio prvi bicikl, ne znam da li znate, bio je optužen da narušava prirodni balans, jer se ljudi više ne kreću na dve noge i da tim izumom izaziva sušu.Zato imam jednu molbu samo. Nemojte da nam izazovete sušu, jer mi smo poljoprivredni kraj i jako nam je važno da kiša pada redovno, našalio se Čestić i izmamio osmehe i aplauz biciklista i dodao na kraju:

Pišta internacionale!


Ištvan Fenjveši, biciklista, rekreatvac, aktivista Plavog kruga, ali i bivši funkcioner opštine došao je da pozdravi učesnike Dunavskog kupa i da pruži skroman doprinos trci. Pošto je trka intenacinalna on je svoj bicikl specijalno opremio zastavama za ovu priliku...

- Želim vam prijatan boravak u Srbobranu, verujem da ćete prepoznati šarm našeg malog grada. Preporučujem vam da nakon trke posetite naš žuti bunar, osvežite se i probate našu jedinstvenu žutu vodu. Želim vam uspešnu trku, a neka pobedi najbolji.

Najbolji juče je bio Husein Selimović, član biciklističkog kluba "Zmaj od Bosne" iz Tuzle. U ime takmičara jednu od ocenu jučerašnje trke dao je Trle Hajrudin, predsednik kluba "Zmaj od Bosne" :

- Zahvaljujem se na izvrsno organiziranoj današnjoj trci u Srbobranu i sve čestitke našim Tiboru Tarjanu i Dejanu Subakov koji su u zadnji čas spasili ovu našu prelijepu 18. trku za naš viteški Dunavski kup...

 

  

Postavio: Administrator dana 2016.09.26   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 52
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen